İskeçe’deki ND Partisinin etkinliğine katıldılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’deki ND Partisinin etkinliğine katıldılar

İskeçe’deki ND Partisinin etkinliğine katıldılar

ND Partisi İskeçe yerel örgütünün “ND: Yunanistan için Gerçeğin ve Umudun Başlangıcı. Göç Politikası ve İnsan Hakları” adlı etkinlik 5 Mart Pazar günü yapıldı.

Etkinliğin ana konuşmacıları ND Partisi Göç Politikası Sorumlusu Miltiadis Varvitsiotis ile Adalet, Şeffaflık ve İnsan Hakları Sorumlusu ve Kavala milletvekili Nikos Panayotopulos oldular.

Etkinliğe katılan ND Partisi Sekreteri Lefteris Avgenakis de kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Panayotopuloshükümetin uyguladığı politikayı sert bir dille eleştirirken “eski komünist partisi gençlik kolları üyelerinin özelleştirmelere imza atmaları imkânsız. Hükümetin felsefesi durumu aşağıya doğru çekerek berbat etmektir. Girişimcilik fırsatları yaratmak yerine fakirlikte eşitliği hedefliyorlar” dedi. Panagiotoplos hükümetin göçmenler konusundaki politikasını da eleştirirken “Bu konuda alınacak inisiyatiflerin toplumun rızasıyla alınması gerekir. Ancak kriz nedeniyle bu olmuyor” ifadelerini kullandı.

Hükümet politikalarını eleştiren Miltiadis Varvitsiotis ise “Bu hükümet göreve gelmeden önce Yunanistan’a yılda 40 bin göçmen akıyordu. Hükümetin göç politikaları sonrası bu rakam 1 milyona ulaştı” değerlendirmesini yaptı.
ERT Komotini’nin haberine göre Türkiye’nin göçmen akınları konusunda Avrupa Birliği (AB) ile yaptığı anlaşmaya uyduğunu belirten Varvitsiotis “Ancak AB sözünü tutmadı ve Türk vatandaşlarına vize vermedi. Sadece para verdi. Bu nedenle Erdoğan göçmen konusunu değerlendirmeyecek ancak AB ile anlaşmada yer almayan Evros’tan geçen göçmen akınlarından korkuyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ilgili hükümet ve basın tarafından oluşturulan “savaş havası” ile ilgili olarak ise “Bizi çağdaş Yunan tarihinin en büyük silahlanma programına götüren – ki o programın sorumlusu bakan şu anda cezaevinde ve anlaşmayla ilgili inceleme devam ediyor – Kardak (İmia) krizinden ders çıkarmamız gerekirdi ve Ege’deki suni kriz ateşiyle bu kadar kolay oynamamalıyız. Zira bu suni krizler çabucak kontrolden çıkabilir ve Yunanistan’ı maceraya sürükleyebilir” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et