Yunanistan’da 303 yeni vaka 8 ölüm - Batı Trakya 1 tanı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 303 yeni vaka 8 ölüm – Batı Trakya 1 tanı

Yunanistan’da son 24 saatte kaydedilen 303 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken korona kaynaklı 8 ölüm gerçekleşti. Batı Trakya’da ise aynı gün sadece bir vaka açıklandı.

Ülkede son bir günde kaydedilen sekiz ölü sayısı ile birlikte pandemi sürecinde korona kaynaklı ölümler 417’ye ulaştı. Vefat edenlerin ortalama yaşı 78 olurken yüzde 96,4’ünde altta yatan bir hastalığı ve / veya 70 yaş ve üstü oldukları belirtildi.

Yunanistan genelinde yoğun bakım ünitelerinde 83 hastanın entübe edilerek tedavisine devam ediliyor. Entübe edilen hastaların yaş ortalaması 67 olurken yüzde 88’inin altta yatan bir başka rahatsızlığı ve / veya 70 yaş üstünde oldukları belirtildi.

Açıklanan 303 yeni vakayla birlikte toplam vaka sayısı 20 bin142’ye yükseldi. 

Son olarak, ülkede toplamda 8 kayıtlı ölüm ve 417 ölüm daha var. 156 (% 37.4) kadın ve geri kalanı erkekler. Vefat eden vatandaşlarımızın ortanca yaşı 78 idi ve% 96,4’ünde bazı altta yatan hastalık vardı ve / veya 70 yaş ve üstü “

Ahea ve Yanya’ya yeni yasaklar geldi

Korona vakalarında ani artış görülen Ahea ve Yanya’da virüsün yayılmasını sınırlamak amacıyla özel kısıtlayıcı önlemler alındı. Söz konusu bölgelerde 12 Ekim Pazartesi gününe kadar hem açık havada hem de kapalı alanda maske kullanmak zorunlu hale getirildi.

28 Ekim’de resmi geçit töreni olmayacak

Hükümet Sözcüsü Stelios Peças yeni koronavirüs salgını nedeniyle ve Başbakan’ın kararıyla 28 Ekim’de öğrenci ve askeri geçit törenlerinin yapılmayacağını açıkladı.

Peças, virüsün yayılma süreci ile ilgili olarak, Yunanistan’ın hala diğer birçok Avrupa ülkesinden çok daha iyi durumda olduğunu belirtirken ancak söz konusu durumun dramatik bir şekilde çok kolay bir şekilde olumsuz anlamda değişebileceği için dikkatli ve tedbirli davranılması gerektiğini hatırlattı.

Bugün belirlenen 303 vakanın coğrafi dağılımı şöyle:

Ülke giriş kapılarında yapılan kontrollerde 25 vaka

Kontrol için gönüllü olarak gelenlerden 9 vaka

– 167 vaka Attika bölgesinde 

-2 vaka Selanik

-1 vaka Etoloakarnania

– 2 vaka Argolida

-1 vaka Arta

– 6 vaka Ahea

-1 vaka Viothias

-1 vaka Evros

-5 vaka Evia

-2 vaka Imathia

-1 vaka İraklio

Yunanistan koronavirüs vakaları

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Kart Dolandırıcılıklarında Büyük Artış

2023 yılında Yunanistan’da ödeme kartı işlemlerinin toplam değeri 100 milyar Evro’yu aşarken, bu artış dolandırıcılık olaylarında da büyük bir patlamaya neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...