Yaşar Dağlı: Dedeağaç azınlığının durumu daha kötü oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yaşar Dağlı: Dedeağaç azınlığının durumu daha kötü oldu

Dedeağaç (Alexandroupoli) Azınlık Derneği Başkanı Yaşar Dağlı, Batı Trakya’nın Kalkınması İçin Partilerarası Komisyon Başkanı Dora Bakoyanni’nin Batı Trakya ziyareti öncesi yayınladığı bildiriyle “Korkarız ki, komisyon gelip gidecek ve bizim ne varlığımızdan ne de sorunlarımızdan haberi olmayacak” dedi.

Bakoyanni’nin ziyaret çerçevesinde Dedeağaç’taki tek resmi azınlık derneği olan Dedeağaç Azınlık Derneği’ni esgeçmesini eleştiren Dağlı, azınlığın 30 yıldır yok sayıldığını ve durumunun iyileşmek yerine daha da kötüye gittiğini belirtti.

Dağlı’nın açıklaması şöyle:

«İçinde tüm partilerden milletvekilleri yer alan 25 kişilik bir komisyon kuruldu. Bu komisyonun kurulma amacı, yapacağı araştırmalar sonrası Trakya’nın gelişmesi için yapılması gerekenleri meclise teklif etmek.

Son 30 yıl etrafımızda bulunan tüm yerleşimlerde az veya daha çok gelişme varken maalesef Dedeağaç Azınlığının durumu daha kötü oldu. Tabii ki bunda bizim de katkımız vardır verilen imkanlardan faydalanmadık ancak devlet tarafından kaderimize terkedildik diye düşünüyoruz. Başka toplumlarda gerçekleştiği gibi bize ilgi gösterilmedi.

Komisyonun Başkanı Sayın Ntora Mpakogıani yapılan toplantılarda, Trakyaya gelip özellikle Azınlık sorunlarıyla da ilgileneceklerini belirtti.

Bu bizim için umut verici olsa da, bölgemizin siyasetçileri tarafından Dedeağaç Azınlığının sorunları dile getirileceğinden emin değiliz. Korkarız ki, komisyon gelip gidecek bizim ne varlığımızdan ne de sorunlarımızdan haberi olmayacak.

Hani seçimlerde bize yaklaşan, bizi hatırlayıp bizden oy isteyen o siyasetçiler var ya.. onlardan hangisi komisyona başvuracak bizim adımıza konuşup sorunlarımızı sunacak. İnşallah yanılırız ve bunu yapan olur, büyük memnuniyetle özür dileyeceğiz bu hareketi yapandan.

Ancak biz de boş durmayacağız, 1 aydır yaptığımız görüşmeler, sessiz çalışmalarımız devam edecek. Küçük gücümüzle sesimizi duyurmaya çalışacağız ve komisyonun bizi de göz önüne alması için elimizden geleni yapacağız.

HAYIRLISI»

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç'ta Trajik İş Kazası: Merdivenden Düşerek Yaşamını Yitirdi

Dedeağaç’ta yürekleri sızlatan bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir catering işletmesinde çalışan 54 yaşındaki adam, Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen talihsiz olay sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...