Her yerde maske zorunluluğu mu geliyor? Uzmanlar ısrarlı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Her yerde maske zorunluluğu mu geliyor? Uzmanlar ısrarlı

Yunanistan Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias, bugün saat 15:00’te meclisteki muhalefet partilerinin yetkilileriyle biraraya gelerek kendilerine Kovid-19 önlemleri hakkında bilgi verecek.

Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Sotiris Çiodras’ın da katılacağı toplantıda, son dönemde artan vaka ve yoğun bakıma alınan hasta sayısının ardından alınacak önlemler tartışılacak.

Konuyla ilgili SKAI televizyonuna konuşan Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Marios Lazanas, açık ve kapalı alan farkı gözetmeksizin her yer yerde maske zorunluluğu getirilmesi gerektiğini savunurken, yeni bir sokağa çıkma yasağının (lockdown) ekonomik olarak dayanılamaz olduğunu iddia etti.

Toplu taşıtlarda sefer sayısının sıklaştırılması ve insan sayısının azaltılması gerektiğini söyleyen Lazanas, işyerlerinde de mümkün olan işlerde uzaktan çalışma yöntemine gidilmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Theodoros Vasilakopulos ise koronavirüsün doğurduğu ciddi sağlık problemlerine dikkat çekerek, koronavirüse yakalanan kişilerin belki de asla eski sağlıklarına kavuşamayacağının altını çizdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...