Kozlukebir Belediyesi’nde korona gerginliği - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kozlukebir Belediyesi’nde korona gerginliği

Batı Trakya’nın Rodop iline bağlı Kozlukebir (Arriana) Belediyesi’nde iktidarla muhalefet arasında koronavirüs gerginliği yaşanıyor.

Kozlukebir Belediyesi çalışanı bir iş makinası operatöründe koronavirüs çıktığı ve bunun belediye sakinlerinden gizlendiğini iddia eden muhalefet, belediye yönetimine yüklendi.

Söz konusu öperatörün karantinaya girmek yerine işinin başında olduğunu ve her gün onlarca kişiyle temas halinde olduğunu iddia eden muhalefet, iktidarı sorumsuzlukla ve insanların hayatlarını tehlikeye atmakla suçladı.

Muhalefet lideri Erdem Hüseyin tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Değerli Kozlukebir Belediyesi sakinleri

Belediyemizin çalışalanlarının birinde (İş makinası öperatörü) Korona Virüsü tespit edildiğini malesef üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Bizler ve halkımız bu konunun Belediye yönetimi tarafından yeterince ciddiye alınmadığını ve bu vakanın üzerinin örtülmeye çalışıldığını görmekteyiz. Çünkü bu Belediye çalışanımızın testi günler öncesinden pozitif çıkmasına rağmen, yönetim tarafından Belediyemizin resmi hesaplarından hiç bir açıklama yapılmamıştır.

BİRLİK LİSTESİ olarak 17-Eylül-2020 Perşembe günü 7296 protokol numaralı dilekçemizle konunun aydınlatılmasını sn. Belediye Başkanından talep ettik.
Şimdi sn. Başkana soruyoruz

1- Bu olay doğru mudur…???

2- Eğer bu olay doğruysa, Belediyede hangi önlemleri aldınız…???

3- EOΔΔΥ ile iletişime geçtiniz mi, eğer geçtiyseniz ne zaman geçtiniz ve ΕΟΔΔΥ’ nin talimatları nelerdir…???

4- EΟΔΔΥ’ den Belediye çalışanlarımızın tümü için toplu test talep ettiniz mi…??? Eğer ΕΟΔΔΥ buna gerek görmediyse, siz çalışanlarımıza Belediyemizin kendi bütçesinden toplu test yaptıracak mısınız…???

5- Bu olaydan sonra testi pozitif çıkan çalışanımızla teması olan kaç kişi karantinaya alınmıştır…??? Çünkü testi pozitif çıkan arkadaşımız hergün Belediyemizin içinde dolaşmaktaydı ve değişik köylerimizde çalışmaktaydı.

6- Bu olaydan sonra kime ve neye göre testler yapıldı, bu test yapılan kişiler karantiya girdi mi, önce karantinaya giripte test sonucu beklenmeden hangi çalışan veya çalışanlarımız , insan sağlığını hiçe sayarak hemen ertesi gün işe çağrıldı…???

Bu vakadan dolayı Belediye çalışanlarımızın çoğu panik içerisindeler. Halkımız bırakın Belediyeye gitmeyi, Belediyenin önünden geçmeye dahi tereddüt etmektedir.

Kozlukebir Belediyesi sayfasını zamanı geldiğinde kendi çiftlikleriymiş gibi kullanan Belediye yönetimi malesef bir çalışanın Covid-19 testinin pozitif çıkmasıyla başlayan olaylar sinsilesinde sessizliğini korumaktadir. Belediye yönetiminin yapmis oldugu bu hata neticesinde bölgede asparagas haberler dolaşmakta olup halkimizin ve Belediye çalışanlarımızın morali ve sağlığı hiçe sayılmaktadır biz Ana Muhalefet listesi olarak halkimizin ve Belediye çalışanlarımızın merak ettiklerine bir an önce cevap verilmesi talep ediyoruz.

Son olarak okullara atanan temizlik işçilerimizi istifa ettirmek için gidemeyecekleri uzak mesafedeki okullara sürgün etmeyi bırakın sn. Başkan, bu insanların ekmeğiyle oynamak size yakışmıyor, yaptığınız bu ayrım ve adaletsizlikle bu insanların hakkını yiyor ve büyük günaha giriyorsunuz. Lütfen kendinize gelip bu yanlıştan dönünüz.

Saygılarımızla…”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kozlukebir'de Endişe Verici Olay: Üç Köpeğin Cesedi Bulundu

Kozlukebir’deki Gargacık Mahallesi’nde yaşayanlar için bu hafta üzücü bir başlangıç oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...