Bayatlı'dan Arif Feruz: Damlaya damlaya göl olur - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bayatlı’dan Arif Feruz: Damlaya damlaya göl olur

Arif Feyruz ve eşi (Fotoğrafı çeken: Maria Nikolau)

Rodop ilinin Bayatlı (Paguria) köyünden Arif Feruz, aile bütçesine katkı sağlamak için nohut, fasulye, mercimek ve hatta patlamış mısır (popcorn) satıyor.

Yanında ise her zaman gülümseyen yüzü ve bitmez enerjisiyle, biricik eşi.

Gümülcine devlet radyosu ERA Komotinis’ten gazeteci Maria Nikolau’ya konuşan Feruz, “2014 yılında bu işi yapmaya başladım. Baktım ki pamuk üretimi iyi gitmiyor, ciromu artırmak istedim. Bu iş çok uğraş istiyor, yorucu, ancak bir gündelik getiriyor, asla işsiz kalmıyorsun” diyor.

“Pamuğu ekiyorsun, çapalıyorsun, suluyorsun, toplamak için bekliyorsun ki yılda bir defa para almak için. Bu alanda ise sürekli iş var ama, az da olsa, para da var” diyor gülümseyerek ve ekliyor: “Damlaya damlaya göl olur”.

Eşinin de kendisine yardım ettiğini belirten Bayatlılı üretici, “Eşimin desteği çok önemli. Bu işte her iki kişinin de işin iyi gitmesi için çaba göstermesi çok önemli. Çocuklarımızdan biri de bize yardım ediyor. Diğeri Londra’da, evli” ifadelerini kullanıyor.

Arif Feruz’a göre birincil sektör, gençlerin Rodop’ta kalmaları için çözüm olabilir. Gençlerin istemesi durumunda bu alanda büyük başarılara imza atabileceklerini, daha fazla bilgi sahibi olduklarından internet üzerinden bölgemiz için uygun bitkileri bulabileceklerini, daha çok ve daha kaliteli soğan, sarımsak, baklagiller gibi ürünleri üretebileceklerini kaydediyor.

Gençlerin kendilerinden daha birikimli olduğunu söyleyen Feruz, sözlerini “Bu iş gençler için en uygun iş, ancak sektöre atılmaları için desteklenmeleri gerekiyor” diye noktalıyor.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/35095-kozdereli-ramadan-niyazi-hayvan-besicileri-ve-tutunculer-desteklensin

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop İlinde Tapu Kadastro Bildirim Süresi Uzatıldı

Rodop ilinde mülkiyet sahipleri için önemli bir gelişme yaşandı. Tapu ve kadastro bildirimleri için belirlenen son tarih olan 29 Şubat 2024, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine uzatıldı. Böylece, birçok kişinin yaşadığı mağduriyetin önüne geçilmiş oldu.
Devamını oku...