Patates ve karpuza korona yardımı geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Patates ve karpuza korona yardımı geliyor

Yunanistan Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Makis Voridis, koronavirüs nedeniyle zarar gören bahar patatesi ve karpuz üreticilerine önümüzdeki günlerde özel yardım verileceğini duyurdu.

Meclis kürsüsünden KKE Ahaia Milletvekili Nikolaos Karathanasopulos’un sorusunu yanıtlayan Voridis, söz konusu ürünlerde sarsıntı yaşandığını tespit ettiklerini belirterek, bu ürünlerin üreticilerine destek verilmesi için çalışmalarının tamamlandığını, önümüzdeki günlerde ilgili açıklamanın yapılacağını duyurdu.

Bakanlığın yardım politikası gütmediğini, sadece üreticilerin koronavirüs nedeniyle maddi zarara uğradığının tespit edildiği durumlarda bu zararın kapatılması için ödenek ayırdığını bildiren Bakan, üreticilere az para verildiği yönündeki eleştirilere de, “Bu değerlendirmelerini kanıtlayacak belgeleri gelip sunsunlar, görelim bakalım hangi sektör tatmin edici şekilde desteklenmemiş” diyerek cevap verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...