Pappas: Yunan Uzay Dairesi ile parlak beyinleri ülkeye geri getireceğiz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pappas: Yunan Uzay Dairesi ile parlak beyinleri ülkeye geri getireceğiz

Pappas: Yunan Uzay Dairesi ile parlak beyinleri ülkeye geri getireceğiz

Yunanistan Dijital Politikalar Bakanı Nikos Pappas, Hellas Sat 3 uydusunu hazırlayan Tahles Alenia’nın Cannes şehrindeki tesislerini ziyaret etti.

Bakan Pappas 28 Haziran’da uzaya gönderilecek Yunan uydusunu yakından görme fırsatı buldu. Çalışmaların planlanan süre zarfında ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Pappas, Atina Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada “Yunanistan artık uzayın ve uzay uygulamalarının değerlendirilmesi politikasında tamamen yeni bir sayfa açıyor” dedi ve ekledi:

“Ulusal Uzay Dairesinin oluşturulmasıyla yeniden uzayla ilgili stratejik bir planlamamız olacak. Yurtdışında çalışan, araştıran ve üreten parlak Yunan beyinleri de yeniden buraya çekebileceğiz ve böylelikle ülkemize hak ettiği şeyi vereceğiz”.

Dijital Politikalar Bakanı Pappas yeni uyduyla birlikte Yunanistan’ın savunma ihtiyaçlarına hizmet etmek, olumsuz hava şartlarına ve sellere karşı önlem almak, sınırları korumak, yangınları takip etmek gibi birçok alanda bu imkânlardan faydalanabileceklerini kaydetti.

Hellas Sat 3’ün bir başka özelliği ise uçaklara Avrupa’da internet sağlayan tek uydu olacak olması.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et