Av. Caner İmam: 62 yaşında OGA'dan emekli olmak için başka sigortadan 1 günlük pul yeterli - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Av. Caner İmam: 62 yaşında OGA’dan emekli olmak için başka sigortadan 1 günlük pul yeterli

Avukat Caner İmam

Gümülcine‘de hukuk bürosu bulunan Avukat Caner İmam, OGA‘da sigortalı olan müvekkiline bir gün içerisinde emekli aylığı çıkarttı.

ERT Komotini Radyosu’nun haberine göre çiftçi sigorta kurumu OGA’da sigortalı olan bir kadın, emekli maaşı başvurusu için avukat Caner İmam’a müracaat etti.

EMEKLİLİK BAŞVURUSU 1 GÜNDE ONAYLANDI

Emekli maaşları konusunda büyük deneyim ve tecrübeye sahip olan İmam, müvekkilinin sunduğu evrakları inceledikten sonra emekli aylığı için Ortak Sosyal Sigorta Kurumu’na (EFKA) başvuru yaptı.

28 Ağustos 2020 tarihinde internet üzerinden çiftçi kadın için yapılan emeklilik başvurusu aynı gün içerisinde onaylandı.

Av. İmam’ın müvekkilinin banka hesabına Eylül ayında ya da en geç Ekim ayı içerisinde ilk emekli maaşının yatması bekleniyor.

Konuyla ilgili konuşan av. Caner “Koronavirüs salgını nedeniyle başvurular internet üzerinden yapılıyor ve kararlar kısa sürede çıkıyor. Ancak müvekkilimle ilgili karar ise başvurunun yapıldığı gün çıktı” dedi.

Sadece tek bir sigorta fonunda sigortalı olanlar için emeklilik başvurularıyla ilgili kararların çok kısa sürede çıktığının altını çizen av. Caner İmam, birden fazla sigortalı fonunda sigortalı olanlar (diadohiki asfalisi) için ise emeklilik kararlarının daha gecikmeli olarak çıktığını belirtti.

“OGA DIŞINDA BAŞKA SİGORTADA 1988 ÖNCESİ BİR GÜN PULU OLANLAR 62’SİNDE EMEKLİYE AYRILABİLİR”

Gümülcine’de (Komotini) A. Manesi 5 adresinde hukuk bürosu bulunan Av. İmam daha önce yaptığı açıklamalarda da OGA sigortası olanların 62 yaşında emekli olabileceğini dile getirmişti.

“OGA’dan sigortalı kişiler için bugün emeklilik yaşı 67’dir. Ama 62 yaş emekliliği de var. Bu durumu vatandaşlar göz önünde bulundurmuyorlar” ifadelerini kullanan av. İmam “Bu kişilerin OGA dışında başka bir sigortada 1988 öncesi sigortalı olarak bir gün çalışmışlarsa ve 1988’den beri OGA sigortası ödüyorlarsa 62 yaşında emekli olabilirler” dedi.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/16051-caner-imam-oga-dan-sigortali-olanlar-62-yasinda-da-emekli-olabilir

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Nisan Ayı Emekli Maaşları Erken Ödenecek

Yunanistan’da, 25 Mart’ta başlayacak üç günlük hafta sonu ve Katoliklerin Paskalya kutlamaları nedeniyle Nisan ayı emekli maaşı ödemelerinin beklenenden daha erken yapılması planlanıyor.
Devamını oku...