Başbakan açıkladı: Yunanistan 18 Rafale savaş uçağı ve 4 fırkateyn satın aldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan açıkladı: Yunanistan 18 Rafale savaş uçağı ve 4 fırkateyn satın aldı

Başbakan Kiryakos Miçotakis Selanik’te yaptığı konuşmada Yunanistan’ın Fransa’dan 18 adet Rafale savaş uçağı ve dörder fırkateyn ve deniz helikopteri aldıklarını açıkladı.

Başbakan Kiryakos Miçotakis önümüzdeki dönem için hükümet programını açıkladı. Miçotakis konuşmasında Yunan Silahlı Kuvvetleri’ne yeni uçak, helikopter ve fırkateyn alacaklarını açıklarken ayrıca silahlı kuvvetler bünyesinde 15 bin kadın ve erkeğin istihdam edileceğini belirtti.

Selanik’ten açıklamalarda bulunan Başbakan, silahlı kuvvetlere yeni asker istihdamı, silahlı kuvvetlerin yeni silahlanma ile güçlendirilmesi ve ayrıca ülkenin savunma sanayisinin modernizasyonu üzerine odaklandıklarını belirtti.

Başbakan Miçotakis ülkenin savunmasının güçlendirildiğini belirterek, Hava Kuvvetlerine eski Mirage uçaklarının yerine son model 18 adet Rafale savaş uçağından oluşan bir filonun satın alınmasıyla hava savunmasının güçlendirildiğini vurguladı.

Başbakan Miçotakis aynı zamanda dört yeni ve çok rollü fırkateynin Yunanistan Silahlı Kuvvetlerine katılacağını belirtirken MEKO tipi fırkateynlerin ise yenileneceğini söyledi.  Başbakan Miçotakis  ayrıca dört Romeo deniz helikopteri satın alınarak donanmaya katıldığını belirtti.

Başbakan Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin gücünün Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine ait silahların zenginleştirilerek güçlendirildiğini kaydetti. Başbakan beş yıllık bir süre içinde Yunanistan Silahlı Kuvvetlerine 15.000 kadın ve erkeğin istihdam edileceğini belirtti.

Başbakan Miçotakis, Silahlı Kuvvetler dijital operasyonlarını güçlendirirken ülkenin savunma sanayisi harekete geçirildiğini vurguladı.

Başbakan açıklamalarında:  “sağlık krizi ekonomisi yeniden gezegeni kuşatıyor, ülkemiz giderek daha kritik hale gelen ulusal cepheyi yönetmeye devam ediyor.  Çünkü artık Ankara Avrupa’nın doğu sınırlarını tehdit ediyor ve üç kıtadaki hassas bir kavşakta güvenliği baltalıyor.” dedi.

 Başbakan Miçotakis ülke ekonomisini güçlendirmek için ise 6,8 milyar euro tutarında 12 önlemin uygulamaya konulacağını açıkladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...