Atina’da kontrolleri aşıp uçağa maskesiz bindi: Kargaşada bayıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina’da kontrolleri aşıp uçağa maskesiz bindi: Kargaşada bayıldı

Atina Eleftherios Venizelos Havalimanı’nda Atina-Hanya seferinde kadın bir yolcunun maske takmayı reddetmesi ve kışkırtıcı tavırlar sergilemesi sonucu uçuşta aksaklık yaşandı.

Kadın yolcunun ısrarla maske takmayı reddetmesi Atina – Hanya uçuşunda büyük bir tedirginliğe neden oldu.

Kadın yolcunun mürettebatın talimatlarına itaat etmemesi ve olumsuz tavırlar sergilemesi, uçağın bir saat Atina havaalanında sıkışıp kalmasına ve kalkışta uzun bir gecikmeye neden oldu.

Girit adasının Hanya “N. Kazantzakis” havalimanına 200 yolcu taşıyan uçak  Cuma gecesi saat 22: 40’ta kalkacaktı.  Kadın bir yolcunun uçağa 22:20 civarında gecikmeyle bindiği ve koltuğuna maske takmadan oturması sonucu uçuş görevlileri  koronavirüs önlemleri kapsamında maske takmanın zorunlu olduğunu belirtmesine rağmen kadın yolcu maske takmayı inatla reddetti.

Uçağın içindeki  diğer yolcular ise bu durumu  yüksek sesle protesto etmeye başlaması üzerine uçak başka bir piste taşındı. Uçak mürettebatı olayla ilgili olarak Havaalanı Güvenliği’ni bilgilendirirken bu durum yolcular arasında gerginliğin artmasına neden oldu . Uçağa gelen havaalanı güvenlik görevlileri ve mürettebat maske takmayı reddeden yolcusuyu uçaktan indirmeye çalıştıkları esnada kadın yolcu baygınlık geçirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri kadın yolcuyu bir ambulansla sağlık merkezine nakletti. Bütün bunların yanısıra söz konusu yolcunun maske takmadan havaalanı kontrollerini nasıl geçtiği ve uçağa maske takmadan nasıl binmeyi başardığı ise merak edilen konular arasında.

 Atina-Girit seferi 23: 30’da bir saat gecikmeyle gerçekleşti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'nin Dolaphan Köyünden Bir Vatandaş Atina'da Hayatını Kaybetti

İskeçe iline bağlı Mustafçova Belediyesi’nin sakinlerinden olan Dolaphan köyünden 60 yaşındaki vatandaş Atina’da yaşanan kavgada hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çiftçiler Traktörlerle Meclis Önünde Gecelediler

Atina’nın kalbi Sintagma Meydanı, Yunanistan genelinden gelen çiftçilerin protesto eylemlerine sahne oldu. Parlamento önünde traktörleriyle geceyi geçiren çiftçiler, tarımsal taleplerin karşılanması çağrısında bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çiftçiler Salı Günü Atina'ya İniyor: Tüm Yunanistan'da Boykotlar ve Eylemler Şiddetlenecek

Çiftçiler Larisa’da yaptıkları toplantıda, 20 Şubat Salı günü Atina’da büyük bir miting düzenleme kararı aldılar.
Devamını oku...