83 yaşında kavun satıyor: Çiftçi zurnanın son deliği - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

83 yaşında kavun satıyor: Çiftçi zurnanın son deliği

Fotoğraf karesinde Haralambos Cimos Foto: Maria Nikolaou

Batı Trakya’da 83 yaşında hâlâ kavun satmaya devam eden çiftçi Haralambos Cimos, ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Gümülcine devlet radyosu ERA Komotinis’ten Maria Nikolau’ya konuşan Cimos, kendi ürünlerini sattığını belirterek “Tüccar kilosunu 0,20 evrodan alıyor, satınca 1 evro kazanıyor. Biz kendimiz direkt alıcıya sattığımızda o 1 evro bize kalıyor” diyor.

Kavunun özel bir çeşidini yetiştirdiğini belirten 83 yaşındaki çiftçi, “Yerel muz/banana çeşidi bu” diyor ve tam 38 yıldır her yıl bu zamanda kavun yetiştirip sattığını vurguluyor.

“Bu yıl 15 dönüm kavun ektim” diyen Cimos “daha önce 20 dönüm de ektiğim vardı, ancak o zamanlar Kavala’dan tüccarlar da geliyordu, onlara da satıyorduk. Şimdi her yıl daha da kötü gidiyor işler, bu tüm çiftçiler için geçerli” diye ekliyor.

Hasılatın masrafları karşılamaya yetmediğini belirten çiftçi, prim paralarından da üstüne eklediklerini belirterek, sırf giderler yüzünden çiftçilerin çoğunun tarımdan vazgeçtiğini söylüyor.

Yunanlı çiftçilerin tecrübe sahibi olduğunu söyleyen Cimos, “Pratikte çiftçiler tutulmuyorlar. 38 yıldan bu yana 12 kavun çeşidi ekiyorum. Hangi ziraat mühendisi bana ne öğretecek?” diyor elinde tuttuğu kavunu göstererek ve ekliyor: “Bu kavunda ne ilaç var ne gübre. Kalite garantili ürün bu!”

Son olarak Tarım Bakanlığı’na ne mesaj göndermek istediği sorulan çiftçi, “Bunca yıl bize dikkat etmemişler, bundan sonra mı edecekler. Maalesef bu ülkede çiftçi zurnanın son deliği” mesajını iletiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...