Yabancılara garip görünen 4 Yunan yemeği - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yabancılara garip görünen 4 Yunan yemeği

Salyangoz yemeği

Yunanistan’da çoğu insan için yenmesi normal olan geleneksel yemekleri yabancılar tamamen tuhaf buluyor.

Geçtiğimiz günlerde Amerikalı sunucu Andrew Zimmern de canlı yayında Yunanlıların çok tuhaf yiyecekler yediğini söyledi.

Bunun üzerine Fortune Greece dergisi de, yabancılara tuhaf gelen bazı geleneksel Yunan yemeğini sıraladı. İşte onlardan 4’ü:

1 Salyangoz Yemeği

Salyangoz yiyen sadece Yunanlılar değil. Fransızlar da salyangozu seviyor. Girit’te (Kriti) Hohlios denilen salyangozları, Yunanlılar kendi yöntemleriyle pişiriyor: Yahni, tencerede kabakla veya pirinçle.

2 Magiriça

Kokoreç nasıl yasak bir lezzet olarak kabul ediliyorsa, kuzu ciğeri ile pişirilen Magiriça da öyle kabul ediliyor. Hatta Magiriça Yunanistan’ın bazı bölgelerinde kuzu ciğerinin ötesinde kuzu başı, ayağı veya işkembesiyle, hatta bağırsaklarıyla bile kaynatılıyor.

3 Bumbar

Büyük bir sosise benzeyen Pilio’nun bu yerel spesiyalitesi, pilav, ciğer, otlar ve baharatlarla doldurulmuş, fırında pişirilmiş ve ideal olarak kırmızı şarap eşliğinde yenen bir bağırsaktan başka bir şey değil. Eğer denemediyseniz, Pilio’yu bir sonraki ziyaretinizde yapacaklarınız arasına ekleyin.

4 Kurkucelya

Kurukucelya veya Rahibeler ya da Rahipler Yemeği denen bu yemek kır çiçeklerinin vazoya koymak yerine sarımsak ve rezene ile tencereye atılmasından oluyor. Enfes bir meze. Ayrıca bazı insanlar bu kır çiçeklerini haşlayıp salata olarak servis eder, yumurtayla kızartır veya turşu yapar. Ancak bu yöntemlerle yapılmış olanları deneyenlere göre çok da lezzetli değil.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...