Fransa ordusu Doğu Akdeniz'e geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fransa ordusu Doğu Akdeniz’e geliyor

Doğu Akdeniz‘de Yunanistan‘a açık destek veren ve askeri işbirliğini arttıran Fransa bölgeye askeri çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Yunanistan’a Fransız Rafale savaş uçakları satmayı planlayan Fransa, Doğu Akdeniz’e Yunanistan’a destek için denizaltı, uçak gemisi ve savaş uçakları gönderiyor.

Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında münhasır ekonomik bölge ve deniz yetki alanı belirleme tartışmaları nedeniyle başlayan gerilime dahil olan Fransa, bölgeye büyük bir askeri çıkarma yapma hazırlığı içinde.

Medyaya yansıyan haberlere göre, Fransa, çok sayıda savaş uçağı ve denizaltı ile birlikte dev Charles de Gaulle isimli amiral gemisini bölgeye göndermeye karar verdi.

Yunan medyasının Fransız basınına dayandırdığı habere göre, 261 metrekare büyüklüğündeki uçak gemisinin içinde Rafale savaş jetleri de bulunuyor.

Charles de Gaulle’e, Yunan ordusuna ait çok sayıda gemi ve denizaltının da eşlik edeceği belirtilirken, gemide çok sayıda mühimmat ve silahın da bulunduğu iddia edildi.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/33870-yunanistan-fransadan-18-adet-rafale-savas-ucagi-aliyor

Gemide radar ve füzelerle birlikte denizaltısavarların, elektronik takip, hedefleme ve müdahale etme sistemlerinin olduğu kaydedildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron önceki gün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sözlerden ziyade eylemleri dikkate aldığını belirterek ülkesinin Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı “kırmızı çizgi politikası” uyguladığını söylemişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı sert bir tavır takınarak “kırmızı çizgi politikası” uyguladığını kaydeden Macron, Ankara’nın sözlerden ziyade eylemleri dikkate alıp onlara saygı duyduğunu ifade etmişti.

Macron, Cuma günü Paris’te gazetecilerle bir araya geldiği yaz sonu toplantısında, konu Akdeniz’in egemenliği olduğunda kendisinin sözleri ve eylemleriyle tutarlı olması gerektiğini söyledi. Macron, “Türklerin sadece bunu (sözler ile eylemlerin tutarlı oluşunu) dikkate aldığını ve buna saygı duyduğunu söyleyebilirim… Fransa’nın bu yaz yaptığı önemliydi: Bu bir kırmızı çizgi politikasıdır” dedi. Macron daha önce Suriye konusunda da sözlerini eylemleriyle desteklediğini açıklamış durumda.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/32727-yunanistan-ile-fransadan-akdenizde-ortak-askeri-tatbikat

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...