Yargılanan Faslı mülteciler için Gümülcine’de destek gösterisi düzenlenecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yargılanan Faslı mülteciler için Gümülcine’de destek gösterisi düzenlenecek

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) şehrindeki Rodop İstinaf Mahkemesi’nde yarın görüşülecek olan dava öncesi insan hakları örgütleri, göçmen ve mülteci hakları örgütleri, sosyalistler ve anarşistler dayanışma çağrısında bulundu.

Faslı iki mülteci Hamza Haddi ve Mohamed Haddar’ın “insan kaçakçılığı” suçlamasıyla yargılandığı davanın 2. derecesi yarın Rodop İstinaf Mahkemesi’nde görüşülecek.

Birinci derecede, bir sınır polisinin ifadesi dışında iki mültecinin insan kaçakçılığı yaptığına, para aldığına vs. dair hiçbir kanıt bulunamamasına rağmen her ikisine de 4 yıl 2 ay hapis cezası verilmişti.

Hatta, Hamza Haddi, iki kişiyi kaçırmaktan hüküm giydi, ki o iki kişiden biri kendi öz kardeşi!

Hamza Haddi’nin ülkesi Fas’ta Fas İnsan Hakları Birliği üyesi olduğu, “Arap Baharı” sırasında gerçekleşen kraliyet karşıtı eylemlerde yer aldığı ve birçok kez hedef gösterildiği, annesinin de aynı gerekçeyle birçok kez tutuklanıp polis tarafından işkenceye maruz kaldığı biliniyor. Haddi’nin üçüncü kardeşi Mahcup’un ise Nisan ayında Evros üzerinden Yunanistan’a geçmek isterken kaybolduğu ve o gün bugündür kayıp olduğu vurgulanıyor.

Uluslararası kuruluşlar ve örgütler her iki sanığın da suçlamalardan berat etmeleri ve serbest bırakılmalarını talep ettikleri bir metin yayımlayarak, tüm insan hakları aktivistlerini yarın Gümülcine Adliyesi önünde iki mülteciyle dayanışmaya davet ediyorlar.

Yine aynı şekilde Antikapitalist Sol Cephe ANTARSYA ve Irkçılığa ve Faşizm Tehdidine Karşı Birlik Hareketi (KEERFA) de, yarın 12:00’de Gümülcine Adliyesi önünde toplanma çağrısı yaptı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Vakıflar İdaresi'nden Yassıköy Sağlık Merkezi'ne Anlamlı Destek

Gümülcine Vakıflar İdaresi, sağlık hizmetlerinin ön cephesinde önemli bir katkıda bulunarak, 6 Mart Çarşamba günü Yassıköy Sağlık Merkezi’ne iki adet tekerlekli sandalye bağışında bulundu.
Devamını oku...