Cildinizi güzelleştirmek için balık yiyin - Azınlıkça
Uncategorized

Cildinizi güzelleştirmek için balık yiyin

Serbest radikal savaşçıları antioksidan zengini besinleri daha fazla tüketerek cildinizi genç ve canlı tutabilirsiniz: Avokado, biberler, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kavun, yer elması, ıspanak ve lahana, portakal, domates, çilek, brüksel lahanası, brokoli, karnabahar, turp, beyaz ve kara lahana, şeker pancarı.

Su: Hayatın devam edebilmesi, tüm organların normal olarak çalışabilmesi ve toksinlerin vücuttan atılabilmesi için çok önemli olan su, cildi nemlendirerek esnekliğini korur, kırışmasını önler ve yaşlanmanın etkilerini geciktirir.

Balık: Somon, tuna gibi yağlı balıklar omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir. Omega 3 yağ asidinin cilde faydası ise özellikle alerjik reaksiyonlar nedeniyle tahriş olan cildin kendi kendini iyileştirme sürecini kısaltmasından ileri gelmektedir.

Aynı zamanda cildi nemli tutarak kurumanın olumsuz etkilerine ve güneş ışınlarına karşı korur. Somon gibi soğuk deniz balıkları cilt için önemli bir mineral olan selenyum açısından da zengindir.

Ceviz ve Badem: Ceviz ve bademi, hücre zarını güçlendirerek toksinlerin hücrelere girip tahribata yol açmasını engellemek için kullanabilirsiniz. Sağlıklı cilt hücreleri cildin sağlıklı görünmesi için gereklidir ve ceviz, badem gibi yemişler içerdikleri yağ asitleri ile hücre yapısının korunmasına katkıda bulunabilir.

Aynı zamanda E vitamini içeren badem sıkı bir cilt için gereken elastin liflerini güçlendirerek serbest radikallere karşı koruma sağlar.

Kaynak: star

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et