Sabahları kahve içmek zararlı mı? - Azınlıkça
Uncategorized

Sabahları kahve içmek zararlı mı?

Yıllardır yapılan araştırmalara göre kahvede kafein olduğu kanıtlanmıştır ve kafeinin vücuda zararlı olduğu görüşüne rağmen araştırmacılar bunun aksini söyleyen birçok kanıt bulmuşlardır.

Antioksidan kaynağı olması ve diğer özellikleri sebebiyle kahve kansere ve kalp sağlığına iyi geldiği gibi kahvenin şeker hastalığını önlemeye yardımcı oldu kanıtlanmıştır. Özellikle de kolon kanseri ve karaciğer kanseri ile savaşmanıza yardımcı olur. Eğer genlerinizde parkinson hastalığı varsa bu hastalığa yakalanmanızı geciktirmeye katkı sağlar.

Kahvenin bu kadar faydası var diye fazla miktarda kahve içmek sağlık açısından iyi değildir. Kahvenin gün içerisinde çok fazla tüketilmesi; sinirli olmanızı sağlayabilir, mide ağrısı hissedebilirsiniz, kalp atışınızın hızlandığını ve panik yapmanıza sebep olabilir. Bu sebeple günde birkaç fincan kahve yeterlidir.

Siyah kahvenin (türk kahvesi veya filtre kahve, ekspresso) metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Dolayısıyla içerisine krema veya çok şeker atmadığınız sürece az da olsa zayıflatıcı etkisi vardır. Metabolizmayı, kalp atışlarını hızlandırdığı için yağ ve şeker yakımını sağlar ve kilo aldırmak yerine kilo vermeye yardımcıdır.

Kaynak: Trt Haber

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et