Στην Ελλάδα δύο από τα γηραιότερα σκυλιά στον κόσμο - Azınlıkça
Uncategorized

Στην Ελλάδα δύο από τα γηραιότερα σκυλιά στον κόσμο

Το ζεύγος Σταθόπουλου στην Αρετή ζει σε μια μικρή μονοκατοικία στην αυλή της οποίας ζουν 12 σκυλιά. Ημίαιμα, ζωηρά και παιχνιδιάρικα η ηλικία των οποίων ξεκινά από 5 ετών και φθάνει στον Μπέμπη και την Μπουμπού ηλικίας 21 ετών! Υπάρχει επίσης ένας σκύλος ηλικίας 17 ετών και μια σκυλίτσα ηλικίας 16 ετών!

«Στην αγκαλιά μου κρατώ την Μπουμπού, ένα ημίαιμο που γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1996, εδώ στο σπίτι μας. Έχει κλείσει τα 21 χρόνια και δεν έχει πρόβλημα υγείας. Το φροντίζουμε, το αγαπάμε, του προσφέρουμε ζεστασιά, φαγητό και επαναλαμβάνω πολύ αγάπη. Το ίδιο και στον αδελφό της…», μας λέει η κ. Ευγενία Σταθοπούλου ενώ τον λόγο παίρνει ο σύζυγός της Νίκος: «Στην αγκαλιά μου κρατάω τον Μπέμπη που γεννήθηκε τον Γενάρη του 1996. Τα σκυλιά τα αγαπούμε, τα φροντίζουμε με τα εμβόλιά τους και ότι απαιτείται, τους προσφέρουμε ζεστό χώρο για να κοιμούνται, κάτι που πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό για την μακροζωΐα των σκύλων».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του patris, το γηραιότερο σκυλί στον κόσμο, το dachshund terrier Ότο, απεβίωσε στη Βρετανία σε ηλικία σχεδόν 21 ετών (31 ημέρες πριν συμπληρώσει τα 21) στις 14 Ιανουαρίου 2010.”

Τον Απρίλιο του 2016 πέθανε σε ηλικία 30 ετών ένα σκυλί στην Βικτόρια της Αυστραλίας αλλά η ηλικία του σκύλου δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποια ανεξάρτητη αρχή και έτσι τον τίτλο του γηραιότερου σκύλου διατηρεί ο Μπλούι, ένα αυστραλιανό τσοπανόσκυλο πάλι από την περιοχή της Βικτόρια, που πέθανε σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών.

Πηγή: www.cnn.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et