Dünyanın en yaşlı köpeklerinden ikisi Yunanistan’da - Azınlıkça
Uncategorized

Dünyanın en yaşlı köpeklerinden ikisi Yunanistan’da

Andravida Killini Belediyesinin Areti bölgesinde bir çiftin bahçesinde yaşayan 12 köpekten ikisi 21 yaşını doldurmuş durumda. Aynı bahçede biri 17 diğeri 16 yaşında olan iki köpek daha yaşıyor.

Stathopulu çifti ise sahip oldukları köpeklerin uzun ömürlü oluşunu hayvanlara gösterdikleri sevgiye bağlıyor.

Fotoğrafta bayan Evgenia Stathopulu’nun kucağında bulunan Bubu adlı köpek 1996 yılı Ocak ayında doğmuş. Tıpkı eşi Nikos’un kucağındaki Bebi gibi. Stathopulu çifti köpeklerini sevdiklerini, bakımlarına özen gösterdiklerini ve aşılarını aksatmadıklarını kaydederken “Uyumaları için onlara sıcak bir alan sunuyoruz. Bunun köpeklerin uzun ömürlü olmasında önemli bir unsur olduğunu düşünüyoruz” diyorlar.

patris’te çıkan ve azınlıkça’da da yer verilen habere göre dünyadaki en yaşlı köpek Oto adındaki dachshund terrier cinsi bir köpekti. Büyük Britanya’da yaşayan Oto 14 Ocak 2010 yılında öldüğünde neredeyse 21 yaşındaydı.

2016 yılında ise Avustralya’da 30 yaşında bir köpek ölürken, köpeğin yaşı henüz bağımsız bir kuruluş tarafından tescil edilmediği için resmi kayıtlara göre en yaşlı köpek yine Avustralya’da 29 yıl ve 5 ay yaşadıkdan sonra ölen Blui adındaki bir çoban köpeği.

Stathopulu çiftine ait 22 yaşındaki Bubu ve Bebi de şimdiden dünyanın en yaşlı köpekleri listesine girmiş durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et