Νέες αστυνομικές ταυτότητες από το 2019 - Azınlıkça
Uncategorized

Νέες αστυνομικές ταυτότητες από το 2019

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, οι δύο αρμόδιες επιτροπές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ολοκλήρωσαν από το περασμένο καλοκαίρι το έργο τους. Η μία ασχολήθηκε με τις τεχνικές προδιαγραφές και η άλλη με την κατάρτιση σχεδίου νόμου.

Το υλικό παραδόθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και εκεί η διαδικασία «κόλλησε» λόγω αδράνειας αλλά και λόγω του κόστους της έκδοσης (υπολογίζεται στα 80.000.000 ευρώ) σε μια δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο. Ο ανοιχτός διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί διαρκεί περίπου 15 μήνες, ενώ πρώτα το σχέδιο νόμου πρέπει να περάσει από τη Βουλή. Στόχος είναι η προκήρυξη να γίνει μέσα στο 2017 και μέσα στο 2019 να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες. Αναμένεται δε να γίνουν προσπάθειες για μεγαλύτερη συμμετοχή του Δημοσίου στις δαπάνες έκδοσης για να μειωθεί η συμμετοχή από τους πολίτες.

Εντεταλμένοι Αμερικανοί από το υπουργείο Εσωτερικών (Homeland Security) μαζί με υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα επισκέφθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», ξανά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την περασμένη Τετάρτη και είχαν συνάντηση με τον κ. Νίκο Τόσκα. Η αμερικανική πλευρά, ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, πιέζει αφόρητα για αλλαγή των «διάτρητων» ελληνικών ταυτοτήτων.

Στο παρελθόν, μάλιστα, είχε απειλήσει με έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα απαλλαγής από την έκδοση βίζας (Visa Waiver Program), σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Από τις συναντήσεις της περασμένης εβδομάδας των Αμερικανών στη λεωφόρο Κατεχάκη προκύπτει ότι παρά τις καθυστερήσεις στην έκδοση των ταυτοτήτων υψίστης ασφαλείας, η Αμερική δεν προτίθεται να βγάλει τη χώρα μας από το πρόγραμμα.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι Αμερικανοί είδαν σημαντικά βήματα προόδου της Ελλάδας σε άλλα μέτωπα που αφορούν σε ζητήματα ασφαλείας, τα οποία λειτουργούν ως «αντιστάθμισμα» στο θέμα των ταυτοτήτων.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et