Yeni taftotalar 2019’da hazır olacak - Azınlıkça
Uncategorized

Yeni taftotalar 2019’da hazır olacak

Eleftheros Tipos gazetesinde çıkan ve azınlıkça’da yer verilen habere göre Yunanistan Emniyet Genel Müdürlüğünde nüfus cüzdanlarıyla uğraşan iki komisyon çalışmalarını geçen yaz tamamladı. Bir komisyon yeni kimliklerin standartlarıyla uğraşırken, diğeri ise ilgili yasa tasarısını hazırladı.

Çalışma İçişleri Bakanlığına teslim edildi ancak mali açıdan zor bir döneme denk geldiği için yaklaşık 80 milyon euro tutacak olan yeni kimliklerle ilgili süreç maliyetten dolayı durdu. Açılacak ihale 15 ay sürecek ve daha öncesinde ilgili yasa tasarısının parlamentodan geçmesi gerekecek. İhalenin 2017 yılında açılması ve yeni nüfus cüzdanlarının 2019 yılında hazır olması hedefleniyor.

Öte yandan kimlik basma masraflarına kamunun daha büyük katkı sağlaması ve vatandaşın ödeyeceği ücretin düşürülmesi de hedefler arasında yer alıyor.

Amerikan İçişleri Bakanlığından yetkililerin geçen hafta Atina Amerikan Büyükelçiliği yetkilileriyle geçen hafta Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Toskas ile bir araya geldiği belirtiliyor. Paris’teki büyük terör saldırısı sonrası Amerikalıların mevcut Yunan kimliklerinin değiştirilmesi için büyük baskı yaptığı biliniyor. Hatırlanacağı üzere geçmişte bu konuda uyum gösterilmemesi durumunda Yunanistan’ı vize programı (Visa Waiver Program) dışında bırakmakla tehdit edilmişti. Yapılan son görüşmelerde ise, yaşanan tüm gecikmelere rağmen ABD’nin Yunanistan’ı bu program dışında bırakmak niyetinde olmadığı ortaya çıktı.

Gazetenin kaynaklarına göre, Amerikalı yetkililer Yunanistan’ın güvenlik konularıyla ilgili başka cephelerde önemli ilerleme kaydettiği ve bunun nüfus cüzdanlarıyla doğan açığı kapattığını kaydettikleri ifade ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et