Yunanistan geceleri tüm kara sınır kapılarını kapatma kararı aldı: Bir kapı hariç tutuldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan geceleri tüm kara sınır kapılarını kapatma kararı aldı: Bir kapı hariç tutuldu

Yunanistan bugün aldığı yeni kararla ülkedeki bir sınır kapısı hariç komşu ülkelerle olan tüm kara sınırlarının hepsini geceleri kapatma kararı aldı. Yasak Batı Trakya’daki Bulgaristan ve Türkiye sınır kapılarını da kapsıyor. 

Yunanistan’da tekrar artış gösteren koronavirüs salgını nedeniyle hükümet yetkilileri neredeyse her gün yeni bir önlem ve yasak açıklıyor.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyos Peças bugün yaptığı basın açıklamasıyla ülkenin 7 ağustos 2020 tarihinden itibaren Yunanistan’ı Bulgaristan’a  bağlayan Promahona Sınır Kapısı hariç bütün kara sınır kapılarının akşamları saat 23.00 ile sabahları saat 07.00 arasında Yunan vatandaşları dahil bütün turistik geçişlere kapatılacağını duyurdu.

Yunan vatandaşlarının komşu ülkelere karayolu üzerinden gidip gelmelerinin Yunanistan’daki vakaların artmasında etken olduğunu öne süren Yunanistan Hükümet Sözcüsü yarından itibaren Bulgaristan ile kara sınırı olan Promahona Sınır Kapısı dışında  ülkedeki tüm kara sınır kapılarının 23.00-07.00 saatleri arasında geçişlere kapatılacağını açıkladı.

Söz konusu yasak Batı Trakya’daki Bulgaristan ve Türkiye kara sınır kapılarını da kapsıyor. 7 Ağustos Cuma gününden itibaren Yunan vatandaşları dahil hiç kimse Kipi üzerinden Türkiye’ye veya Nimfea-Makaza sınır kapısı üzerinden Bulgaristan’a gidip gelemeyecek. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...