Korona geldi Yunanistan’da karavanlar moda oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona geldi Yunanistan’da karavanlar moda oldu

Yunanistan’da son dönemde karavan kiralayarak tatil yapmak isteyenlerde patlama yaşanıyor.

Selanik’te (Thessaloniki) karavan şirketi sahibi Antonis Zampetas karavanla tatil taleplerini Atina Haber Ajansı’na anlatırken Yunanistan’ın dört bir yanını gezip güzellikleri keşfettikleri karavanlarını ömürlerinin bir “parçası” haline gitirdiklerini dile getiriyor.

Zampetas’ın ailesi için karavan, sadece keyifli tatillerle hafızalarda kalmamış, ayrıca 1978 senesinde Selanik’te gerçekleşen büyük deprem sonrası da korku içinde bir süre karavanlarında yaşamışlar.

Hatta şirket kurma fikri de o şartlarda doğmuş…

Antonis Zampetas henüz yedi yaşındayken babası Kuzey Yunanistan’ın ilk karavan şirketlerinden birini kurmuş.

Azınlıkça’nın aktardığına göre, PRAKTORİO 104,9 FM’e konuşan Antoniz Zampetas şu ifadeleri kullanıyor:

“1978 yılında Selanik depremiyle bu sektöre girdik. Bizde, benim doğduğum 1971 yılından beri karavan vardı. O dönem bizle göçebe Çingene diyerek alay ediyorlardı. Sonra deprem olunca evden inip karavanda kaldık. Dün gibi hatırlıyorum, insanlar karavanımızın etrafına toplanmış, onu satıp satmadığımızı soruyorlardı. Ve böylece ailem için bu işin ticareti başladı ve ben de aile geleneğini sürdürüyorum”.

Karavan: Tekerli ev

Depremin yarattığı korku Zampetas ve ailesi için bir ticari fırsata dönüşmüş böylece.

Ancak Zampetas için karavan sadece mesleki bir uğraş değil, hayatının vazgeçilmez bir parçası ve büyük aşkı.

Aynı zamanda karavan restorasyonuyla da uğraştığını belirten Zampetas, “Mağazamda 1962’den bir karavan var. Müzelik olarak restore etmek üzere bir Alman meslektaşımdan almıştım ve şu anda işletmemizin binasında, insanların bir dönemler karavanların nasıl olduğunu görmeleri için sergiliyoruz, çünkü Yunanistan’da en eskilerden ve üzerinde bir ‘tarihi’ taşıyor. Alman meslektaş Avrupa’da camping’lerde kilometreler yapmış bununla” diyor.

Karavanlar tamir ettiriliyor

Koronavirüs günlerinde karavanla tatile rağbet artmış. Kenarda karavanı olanlar, karavanın tozunu alıp tamire götürüyorlarmış.

“Doğrusunu söylemek gerekirse ilgi arttı” diyor Zampetas ve ekliyor: “Her geçen gün daha fazla kişi ‘yıllanmış’ karavanlarını, bu yıl tekrar kullanmak üzere, servise getiriyor. Onları tamir etmemizi, bazı yedek parçalarla ve teknik destekle donatmamızı istiyorlar”.

Bu dönemde tatil için karavanın sağlık güvenliği açısından en iyi seçenek olduğuna dikkat çeken Zampetas, kendi özel alanının var olmasından dolayı kalabalıklarla temastan kaçınmak için en iyi yol olduğunu belirtiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...