Melikli’de filmleri aratmayan kovalamaca - Azınlıkça
Uncategorized

Melikli’de filmleri aratmayan kovalamaca

Pazartesi günü köy bir anda polis araçları ve polislerle doldu, köy halkı yaşananları şaşkınlık içinde seyretti. Yasadışı göçmen dolu bir araçla kaçan insan taciri, polislerden kaçarken Melikli köyüne saklanmıştı.

Her şey bir otomobilin yüksek hız yaparak köye girmesiyle başladı. Hemen akabinde polisler de geldi. Hronos’ta yayınlanan ve Azınlıkça’da yer verilen habere göre genç şoför başka yoldan kaçamayacağını anlayınca otomobili köyün tam ortasında okulun önüne içinde beş kaçak göçmenle birlikte bıraktı. Başka yere gitmeyi hedefleyen ve bir anda kendilerini Rodop ilinin bir köyünde bulunan göçmenlerin arasında çocuklar da bulunuyordu.

Koşarak kaçmaya başlayan insan taciri polislerden kurtulmak amacıyla kendisini saman balyalarının arasına attı. Uzun bir süre gizlenmeyi başaran şahıs, polislerin köyden gittiğini sanarak ortaya çıktı. Tanınmamak için sırtındaki ceketi de çıkardığı görülen şahıs kısa sürede polisler tarafından yakalandı.

Cezayirli olduğu belirlenen 24 yaşındaki insan kaçakçısının köyde hayvancılık yapan bir işçi olduğunu iddia ettiği ancak kimseyi inandıramadığı kaydedildi. Kurtuluş olmadığını anlayan fail, son bir umutla kendisini tutan polis memuruna vurarak kaçmaya uğraşsa da yeniden etkisiz hale getirildi.

İçinde beş yasadışı göçmenin de bulunduğu otomobilin 4 Ocak 2017 tarihinde çalındığı ortaya çıktı.

Rodop ve Dedeağaç (Alexandroupoli) polislerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonla tutuklanan insan kaçakçısı hakkında hazırlanan iddianamede polise direnme suçlamasına da yer verildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et