Milletvekili Burhan Baran: Camilerimizden Yunan Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu adına haksız para tahsil ediliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran: Camilerimizden Yunan Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu adına haksız para tahsil ediliyor

İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran Yunan Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu adına camilerden haksız kazanç sağlandığını tespit ettiklerini açıkladı.

Köylerdeki cami vakıf yetkililerine çağrıda bulunan milletvekili Baran, Devlet Elektrik Kurumu DEİ faturaları üzerinden Yunan Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu ERT adına tahsil edilen vergilerin de camilerden kanunen haksız şekilde tahsil edildiğini ve bu paranın tahsilini durdurmak için İskeçe’deki siyasi bürosu ile temasa geçilmesini istedi.

Burhan Baran’ın basın açıklaması şöyle:

Bir önceki basın bildiriminde Milletvekili seçilmemden bu yana, köylerimizdeki vakıflar ile ilgili çalışmalarımdan bahsetmiş, bu çalışmalarımızın devam edeceğini ve bu konuda sizleri bilgilendireceğimi duyurmuştum.         

 Daha önce de bazı  belediyelerimizin camilerimizden illegal şekilde elektrik faturaları üzerinden vergi aldığını, bunun tarafımızca tespitinden sonra, tarafımızca çalışmaların başlatıldığını ve konunun çözüme ulaştırıldığını sizlere duyurmuştuk. 

CAMİLERİMİZDEN HAKSIZ YERE ERT İÇİN VERGİ ALINIYOR

Halkımızdan gelen şikayetler ve yaptığımız incelemeler sonucunda, yine DEİ (Devlet Elektrik Kurumu) faturaları üzerinden ΕRΤ (Devlet Radio ve Televizyon Kurumu) adına tahsil edilen vergilerin de camilerimizden kanunen haksız tahsil edildiğini tespit ettik.  

Bu konu hakkında çalışmalarımızı DEİ İskeçe şubesi ile bağlantıya geçerek başlattık. Olayın çözüme ulaşması ve tahsil edilen haksız kesintinin kaldırılması için yapılması gereken işlemleri aşağıda sizlere duyurmak istiyorum.

  1. Elektrik faturası resmi vakıf adına gelen, camilerimize ait elektrik faturası fotokopisi,       
  2. Resmi mütevellilik belgesi fotokopisi,     
  3. Köy vakıf bilgileri ve başkanların mühürleri.

Hazırlanan belgeler ile birlikte, köy vakıf heyeti başkanlarının Venizelu 70 (Zincirli Han) 3. katta bulunan, politik büroma gelerek konu hakkında, Devlet Elektrik Kurumu İskeçe şubesine sunulmak üzere köy vakıf heyetleri adına hazırlanmış olan dilekçeyi, imzalamaları yeterli olacaktır. Daha sonra, tüm imzalanan bu dilekçeler toplu halde Devlet  Elektrik Kurumu’nun İskeçe şubesine tarafımızca (arzu edenler şahsen) teslim edilecektir.    

 İstirhamım, telefon ile ulaşmaya çalışacağımız ve kendilerini konu hakkında bilgilendireceğimiz tüm köy mütevelli heyetlerinin konuya duyarlı olup, konunun biran önce çözüme ulaştırılabilmesi için gerekli dilekçeleri hazırlayıp ilgili kuruma ulaştırabilmemiz için birlikte hareket ederek, bizlere yardımcı olmalarıdır.    

 Yıllardır es geçilmiş sorunların çözümleri üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Tüm gelişmeleri zamanı geldikçe siz değerli halkımla  paylaşmayı sürdüreceğim.

Saygılarımla,

KİNAL İSKEÇE MİLLETVEKİLİ

DR. BURHAN BARAN

Bir önceki basın bildiriminde Milletvekili seçilmemden bu yana, köylerimizdeki vakıflar ile ilgili çalışmalarımdan…

Posted by Burhan Baran KIN.AL. Iskeçe Milletvekili on Friday, June 26, 2020
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/29193-camilere-gelen-elektrik-faturlarindaki-oyunu-fark-etti-illegal-para-aliyorlar
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/28940-milletvekili-burhan-baran-da-patladi-yeter-artik
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/28545-azinlik-ogrencilerine-kontenjan-attirilmasi-talebini-meclise-tasidilar

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...