Muzalas: Geç kaldık! Umarım mülteci ölümleri bizi akıllandırmıştır - Azınlıkça
Uncategorized

Muzalas: Geç kaldık! Umarım mülteci ölümleri bizi akıllandırmıştır

Muzalas: Geç kaldık! Umarım mülteci ölümleri bizi akıllandırmıştır

Göç Politikası Bakanı Yannis Muzalas Lesvos (Midilli) adasının Moria mülteci kampında pratikte gecikme olduğunu kabul etti.

Muzalas son bir hafta içerisinde Moria kampında hayatını kaybeden üç göçmen için “Umarım bu ölümler hepimizi daha akıllı yapmıştır” yorumunu yaptı.

“Şimdi bana bu çabalar neden 20 gün önce yapılmadı da şimdi yapılıyor sorusunu sorabilirsiniz ve bu onurlu bir soru olurdu” ifadeleriyle değerlendirmesini sürdüren Bakan Muzalas şöyle konuştu:

“Benim verebileceğim cevap 20 gün önce çalışmaların başlatılabilmesi için başka alanların kullanılmasına karşı büyük bir karşı çıkma söz konusuydu. Gördüğünüz gibi makine ve insanlara ihtiyacımız var. Şimdi bu imkân sunuluyor. Bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Daha iyi şartlar oluşturabilmemiz için bu insanların geçici olarak başka bir yere nakledilme imkânı arttırılsın”

Göç Politikası Bakanı ayrıca “Pratikte geç kaldık, ancak çalışmalara başlayabilmemiz için bu insanların başka bir yere aktarılması konusunu Eylül ayında daha gündeme getirdik. Bildiğiniz gibi Eylül’den bu yana bunun için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et