Rodoplu çiftçiler Selanik’teki eyleme katılacak - Azınlıkça
Uncategorized

Rodoplu çiftçiler Selanik’teki eyleme katılacak

Rodoplu çiftçiler Selanik’teki eyleme katılacak

Rodop ilindeki çiftçiler Zootechnia Tarım ve Hayvancılık Fuarı çerçevesinde yapılacak eylemlere destek vermek üzere Selanik’e gitmeye hazırlanıyor.

Sosyal Sigortalar Bakan Yardımcısı Tasos Petropulos’un Gümülcine (Komotini) ziyareti sırasında şehirde traktörlü eylem yapan çiftçiler, 29 Ocak Pazar günü Gümülcine Çok Amaçlı Kültür Merkezi konferans salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.

Rodoplu çiftçiler 2 Şubat Perşembe günü Selanik’te düzenlenecek Zootechnia Fuarı için otobüs kaldıracak. Azınlıkça’daki habere göre Kuzey Yunanistan’dan yüzlerce çiftçinin Selanik’te buluşması bekleniyor. Gümülcine Tarım Derneği Başkanı Nikos Kiryazis, yerel çiftçilerin daha öncesinde bir eylem gerçekleştirmeyi planlamadıklarını ifade etti.

Evros’taki ilk barikat Thurio’da

Batı Trakya’nın Evros ilinde ise tarım üreticileri Dimetoka (Didimotiho) ve Kumçiftliği (Orestiada) arasında bulunan Thurio kavşağında ilk barikatlarını kurdu. Şimdilik bu barikat ildeki tek barikat olma özelliğini taşıyor.

Diğer taraftan Yunanistan Çiftçi Barikatları Komitesi yaptığı açıklama ile çiftçileri ülke geneli kurulan barikatları destekleme çağrısında bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et