Batı Trakya’da belirti göstermeyen hastalar koronayı bulaştırıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da belirti göstermeyen hastalar koronayı bulaştırıyor

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Haralambos Gogos Batı Trakya ve özellikle de İskeçe’de son dönemde koronavirüs vakalarının artması ve yayılmasının bilim camiasında da endişeye yol açtığını dile getiriyor.

Şahin (Ehinos) köyünün sıkı karantinaya alınması sorulan Gogos, ERT’e yaptığı açıklamada “virüsün yayıldığı her yerde endişeliyiz çünkü durumun kontrolden çıkması ihtimali var. Ancak gerekli önlemler alındı. Vatandaşlar için zor olduğunu anladığımız kısıtlamalarla ve çok sayıda testle olayın orada bitmesini başaracağımızı düşünüyoruz” dedi.

Belirti göstermeyen korona hastalarının virüsü yaymasıyla ilgili korkular hakkında da konuşan enfeksiyon hastalıkları uzmanı şunları dile getirdi:

“Bu koronavirüsün bilindik bir motifi ve İskeçe’de de bunu görüyoruz. Belirti göstermeyen hastalar koronayı bulaştırıyor, az sayıda ciddi hasta var ve yoğun bakımda olanların sayısı da çok daha az”

Turizm sezonunun başlamasıyla koronavirüsün yurtdışından getirilmesi endişeleri hakkında ise Gogos “Turistlerle ilgili şimdiki veriler ülke geneliyle aynı. Az sayıda yurtdışından gelen koronavirüslü hasta var. Ancak burada da durumun kontrolden çıkma tehlikesi var”.

Koronavirüsün bir anda yayılmaması ve karantinalardan kaçınılması için otelcilere, lokanta sahiplerine ve vatandaşlara büyük iş düştüğünü belirten Gogos “sosyal mesafeye dikkat edilmesi ve maske kullanılması gerektiğine” dikkat çekti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...