Yunanistan’a Türkiye ve İngiltere’den uçak seferlerinde yasak sürüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’a Türkiye ve İngiltere’den uçak seferlerinde yasak sürüyor

Yunan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 15-30 Haziran 2020 tarihleri arasında geçerli olacak havacılık talimatlarını (Notams) yayınladı.

Yeni talimatlara göre 30 Haziran 2020 Salı günü saat 23.59’a kadar Birleşik Krallık ve Türkiye’den Yunanistan’a, Yunanistan’dan da bu iki ülkeye uçak seferleri yapılmayacak.

Koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla Avrupa dışındaki ülkelerin vatandaşlarının da Yunanistan’a havayoluyla girişlerine izin verilmemeye devam edecek.

15 Haziran tarihinden itibaren sadece Atina’nın El. Venizelos ile Selanik’in Makedonya havalimanlarına yurtdışından uçak seferleri yapılabilecek.

Arnavutluk, Belçika, Fransa, İtalya, Kuzey Makedonya, Hollanda, Portekiz, İspanya ve İsveç’ten gelecek tüm yolculara korona testi yapılacak.

Diğer ülkelerden gelen yolcular arasından şansa belirlenecek az sayıda yolcuya Kovid-19 testi yapılacak.

Selanik Havalaanı’na şu 9 ülkeden 30 Haziran 2020 tarihine kadar uçak seferi yapılamayacak: Arnavutluk, Belçika, Fransa, İtalya, Kuzey Makedonya, Hollanda, Portekiz, İspanya ve İsveç.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...