Avrupa için korona aşısının fiyatı belli oldu - Azınlıkça
Yaşam

Avrupa için korona aşısının fiyatı belli oldu

Çin’den çıkıp bütün dünyayı saran ve yüzbinlerce insanın hayatına mal olan koronavirüs Kovid-19 pandemisine karşı aşı çalışmaları devam ederken aşı fiyatları da belli olmaya başladı.

Koronavirüs aşısı açısından ülkemiz Yunanistan, Avrupa Birliği (AB) üyesi olduğu için oluşturulan AB ülkeleri paketine girebilecek konumda. 

Avrupa Birliği’nden Fransa, Almanya, İtalya ve Hollanda tarafından oluşturulan Kapsayıcı Aşı İttifakı (IVA) yetkilileri, AstraZeneca ilaç firması ile 300 milyon doz aşı için 750 milyon evroluk anlaşma yaptı. Korona aşısının birim fiyatının 2.5 evro olması bekleniyor.

AstraZeneca firmasının olası koronavirüs aşısını alacak ülkeler arasında AB üyesi ülkeleri bulunuyor.

Ahval‘in aktardığına göre aşı anlaşması ile ilgili bir açıklama yapan İtalya Sağlık Bakanlığı sözcüsü, anlaşmayı yapan ülkelerin aşıdan ilave 100 milyon doz daha almak için opsiyonları olduğuna vurguladı.

Anlaşmadan İtalya’nın payına düşen ödeme miktarı ise 75 milyon doz için yaklaşık 185 milyon evro olacak.

İngiliz ilaç şirketi AstraZeneca, Avrupa’ya 400 milyon doz korona virüsü Kovid-19 aşısı tedarik etmek için Fransa, Almanya, İtalya ve Hollanda tarafından oluşturulan Kapsayıcı Aşı İttifakı (IVA) ile Cumartesi günü anlaşma imzalamıştı.

Piyasa değeri açısından İngiltere’nin en büyük ilaç şirketi olan AstraZeneca, Oxford Üniversitesi’nden bilim insanlarıyla geliştirilen Kovid-19 aşısının üretimine başlandığını 5 Haziran’da duyurmuştu.

Henüz aşının tamamen başarılı olduğu kanıtlanmamasına rağmen geliştirme sürecinin devam ettiğini duyuran ilaç şirketinin CEO’su Pascal Soriot “Eğer şu an dozları üretmeye başlamazsak aşının etkili olduğu ortaya çıktıktan sonra gelecek talebe karşılık veremeyiz” ifadelerini kullanarak son durum hakkında bilgi verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...