Bakan Ksanthos’tan Gümülcine’ye yeni hastane açıklaması - Azınlıkça
Uncategorized

Bakan Ksanthos’tan Gümülcine’ye yeni hastane açıklaması

Bakan Ksanthos’tan Gümülcine’ye yeni hastane açıklaması

Gümülcine’yi (Komotini) ziyaret eden Sağlık Bakanı Andreas Ksanthos “hükümetin Avrupa Yatırım Bankası aracılığıyla Rodop ili için yeni ve çağdaş bir hastane inşa etmeyi planladığını” açıkladı.

Sağlık Bakanı Ksanthos Rodop SYRIZA milletvekilleri Mustafa Mustafa ve Ayhan Karayusuf, Eyalet Başkanı Hristos Metios, Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Tsalikidis ve Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis ile Gümülcine Şişmanoğlu Devlet Hastanesi Müdürü Yorgos Filippidis’in ofisinde bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası “Gümülcine Hastanesi, köklü bir yeniden yapılandırmaya ihtiyacı olan bir bina” ifadelerini kullanan Ksanthos “Yeni bir hastaneye ihtiyaç var, çünkü mevut altyapı oldukça eski ve bu da insan gücünün işini zorlaştırıyor” şeklinde konuştu.

Yeni hastanenin Avrupa Yatırım Bankası’nın özel bir finansman programı ile inşa edilebileceğini kaydeden Ksanthos “İyi yoldayız, Gümülcine Hastanesi ilk öncelikler arasında. Not etmekte fayda var ki bu program yeni bina inşasını finanse etmiyor. Ancak ikna edici tezlerle Gümülcine Hastanesi için bir istisna yapılmasını sağlamayı başardık” dedi.

Sürecin hızlandırılması için gerekli hamlelerin 2017 yılının ilk altı aylık sürecinde atılacağı değerlendirmesini yapan Ksanthos, bu şekilde olumlu bir sonuç alınacağını ifade etti.

Hastanelerde yaşanan sıkıntılara da değinen Sağlık Bakanı, Gümülcine’den yaptığı açıklamada “Her şeye rağmen ülkemiz sağlık açısından güvenli. Vatandaşların ulusal sağlık sistemine olan güvenini güçlendirmeliyiz” mesajını verdi.

Ksanthos, dün İskeçe (Xanthi) ilini de ziyaret etti.

Hatırlatmakta fayda var: Son 10 yıldır farklı hükümet yetkilileri Gümülcine’ye yeni hastane inşa edileceğini açıklamış, ancak beklenen çalışmalar hiçbir şekilde tamamlanamamış ve arzulanan yeni hastane bugüne kadar inşa edilememişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et