Επιπλέον 2,5 εκατ. τουρίστες περιμένει η Ελλάδα το 2017 - Azınlıkça
Uncategorized

Επιπλέον 2,5 εκατ. τουρίστες περιμένει η Ελλάδα το 2017

Επιπλέον 2,5 εκατ. τουρίστες περιμένει η Ελλάδα το 2017

Προσδοκίες για 2,5 εκατ. επιπλέον διεθνείς αφίξεις το 2017, με την προοπτική να ξεπεράσουν τα 30 εκατ. δημιουργούν αφενός τα μηνύματα που έρχονται από τις βασικές τουριστικές αγορές της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφετέρου η μεγάλη αύξηση των διαθέσιμων θέσεων για φέτος από τις αεροπορικές εταιρείες, κατά 3,6 εκατομμύρια σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

“Ακόμη και αν τελικά οι αεροπορικές διαθέσουν λιγότερες θέσεις (σ.σ. άλλωστε αυτό είναι και το πιθανότερο), όλα δείχνουν ότι το 2017 θα είναι η καλύτερη χρονιά μακράν για τον ελληνικό τουρισμό”, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Τουρισμού, στηριζόμενοι και στα νούμερα που λαμβάνουν από τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

“Eπιπλέον, με στόχο και την επιμήκυνση της σεζόν, που είναι και το βασικό ζητούμενο για τον ελληνικό τουρισμό, σε συνεννόηση με τους μεγάλους tour operators του εξωτερικού έχουν καταβληθεί προσπάθειες ώστε να μήν προωθούνται μόνο οι μεγάλοι προορισμοί, όπως η Ρόδος ή η Κρήτη, αλλά και μικρότεροι μέσω πτήσεων charters σε περιφερειακά αεροδρόμια”.

Στις πιο ”παραδοσιακές” για την Ελλάδα, ευρωπαϊκές αγορές, τα μηνύματα που έρχονται είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά για φέτος: Ενδεικτικά, οι Γερμανοί tour operators χαρακτηρίζουν την Ελλάδα ”απόλυτη τάση” για φέτος με την Thomas Cook και την TUI να διαπιστώνουν ισχυρή ζήτηση για Κρήτη, Ρόδο και Κώ, ενώ στη Ρωσία η ζήτηση για την Ελλάδα είναι διπλάσια σε σχέση με πέρυσι.

Σε έναν λιγότερο ανεπτυγμένο τουριστικό προορισμό, στη Βόρεια Ελλάδα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης βλέπει άνοδο του οδικού τουρισμού από τα Βαλκάνια: “Τα στοιχεία από τουριστικά γραφεία της Βουλγαρίας δείχνουν για το 2017 αυξητική τάση στην προτίμηση περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης -πάνω από 10%- σε σχέση με το 2016.

Τα έσοδα

Πάντως, πέρα από τα ρεκόρ των αφίξεων, που κατά τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κι εφέτος, μεγάλο προβληματισμό εξακολουθεί να δημιουργεί το ζήτημα της υστέρησης των εσόδων, με βάση και τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, αφού η πτώση στο 11μηνο του 2016 αντιστοιχεί σε ένα 6,6% έναντι του 11μήνου του 2015 με απώλειες της τάξεως των 915 εκατ. ευρώ.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.