Yunanistan bu yıl 2,5 milyon ek turist bekliyor - Azınlıkça
Uncategorized

Yunanistan bu yıl 2,5 milyon ek turist bekliyor

Yunanistan bu yıl 2,5 milyon ek turist bekliyor

Yunanistan bu yıl ülkeye gelecek turistlerin sayısının 2,5 milyon daha fazla olmasını ve yeni bir rekor kırılarak turistlerin sayısının 30 milyonu aşmasını bekliyor.

Rezervasyonlardaki artış ve havayolu şirketlerinin Yunanistan’a yönelik seferlerini ilk planlamaya kıyasla 3,6 milyon kişi daha fazla taşıyabilecek şekilde arttırması, bu beklentiyi de beraberinde getiriyor.

Turizm Bakanlığı çevreleri de “havayolu şirketleri bu sayıyı arttırsa da, her şey 2017’inin Yunan turizmi açısından gelmiş geçmiş en iyi yıl olacağını gösteriyor” değerlendirmesini yapıyor. Bunun yanı sıra turizm sezonunun daha da genişletilmesi amacıyla sadece Rodos veya Girit gibi meşhur adaların değil, taşradaki turistik yerlerin tanıtımı da yapılacak.

Avrupa piyasalarından gelen mesaj da olumlunun çok ötesinde. Alman tur operatörleri bu yıl Yunanistan’ın “tam trend” olarak tanımlarken, Thomas Cook ve TUI Girit, Rodos ve Kos için büyük talep olduğunu kaydediyor. Yunanistan’da tatil yapmayı planlayan Rusların sayısının ise geçen yıla kıyasla ikiye katlanması bekleniyor.

Kuzey Yunanistan’da ise Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti özellikle de Balkanlardan karayoluyla gelen turistlerde artış kaydediyor. Bu yıl için beklentiler geçen yıla kıyasla en azından %10 artış olması.

Gelirler sıkıntılı

Her ne kadar bu yıl yine turist sayısında rekor kırılması beklerken, geçen yıl da yine ülkeye gelen turist sayısının zirve yapmasına rağmen Yunanistan Merkez Bankası verileri yılın ilk 11 ayında turizm gelirlerinin bir önceki yıla kıyasla %6,6 yani 915 milyon euro daha düşük olduğunu oraya koydu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et