İskeçe’de otizmli çocukları yüzünden aileyi sokağa atmak istiyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de otizmli çocukları yüzünden aileyi sokağa atmak istiyorlar

İskeçe’de (Xanthi) 16 yaşında otizmli çocukları bulunan ailenin ev sahibi tarafından çocukları yüzünden evden çıkarılmak istendiği haberi Yunanistan’da gündem yarattı.

İskeçe’nin Pigadia bölgesinde yaşayan bir vatandaşın sosyal medyada yaptığı paylaşım büyük ilgi gördü ve beraberinde tepkilere de yol açtı.

16 yaşındaki otizmli çocuğun babası “komşularının, otizmli çocuklarının ‘rahatsızlık verdiği’ yönündeki şikayetleri sonucu ev sahibinin kendilerini evden çıkarmaya ikna olduğunu” dile getirdi.

Facebook’ta yapılan bu paylaşım kısa sürede birçok kişi tarafından paylaşılırken, birçok vatandaş ailenin maruz kaldığı duruma tepki gösterdi.

Diğer taraftan Pigadia sakinleri ise yerel İskeçe medyasına olayın gerçeği yansıtmadığını dile getiren açıklamalarda bulundu.

Babanın yansıttığı durumla gerçeklerin farklı olduğunu belirten köylüler “çocuğun gün boyunca ailesi tarafından yola ‘terk edildiğini’ ve geçmişte birçok kez çocuğa yardım edilmesi için yetkililerden yardım istediklerini” söylüyor.

Thanasis adındaki otizmli çocuğun ve ailesinin durumu Yunanistan’ın önde gelen televizyon kanallarının da ilgisini çekti ve bu konuda haberler yapıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.