‘Yunan – Türk sınırını daha fazla tahkim ediyoruz’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Yunan – Türk sınırını daha fazla tahkim ediyoruz’

Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis Evros’taki Yunan – Türk sınırı ve iki ülke arasındaki son gelişmeler hakkında konuştu.

SKAI televizyon kanalına konuşan Stefanis “Mart ayında hükümetin Yunan – Türk sınırında elde ettiği zafer sonrası durum analizi yaptığını ve iyileştirme gerektiren alanları tespit ettiğini” söyledi.

Savunma Bakan Yardımcısı bu nedenle Yunan Silahlı Kuvvetleri (2 bin kişi), polis teşkilatı (1.200 kişi) ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda (200 kişi) personel alımına gittiklerini söyledi.

Binlerce göçmenin yeniden Türk – Yunan sınırına akın ettiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Stefanis, sınıra çit örme çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.

“Gözümüzün olmadığı nokta yok” ifadelerini kullanan Yunan Milli Savunma Bakan Yardımcısı kritik noktalarda devriye gezen personellerinin olduğunu kaydetti.

Hiçbir Türk asker veya polisinin Yunan topraklarına ayak basmadığını vurgulayan Stefanis, Yunan kıta sahanlığındaki sondaj çalışmalarına ilişkin olarak ise “her gün sınırların korunması için bir şeylerin yapıldığını” belirtti.

Hükümetin her türlü tehdide karşı göğüs germeye hazır olduğunu vurgulayan Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Stefanis şu ifadeleri kullandı:

“Mesajımız her yöne doğru açık ve nettir: Her gün bütün ihtimallere karşı tüm senaryoları inceliyoruz”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...