Tsipras: 1 euro’luk dahi yeni önlem almayacağız - Azınlıkça
Uncategorized

Tsipras: 1 euro’luk dahi yeni önlem almayacağız

Tsipras: 1 euro’luk dahi yeni önlem almayacağız

Başbakan Aleksis Tsipras “Efimerida ton Sintakton” gazetesine verdiği demeçte “bir euro’luk dahi yeni önlem yasalaştırmamız söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

SYRIZA’nın seçimleri kazanışının ikinci yılı münasebetiyle demeç veren Tsipras “Anlaşmanın öngördüğünden bir euro’luk dahi daha fazla önlemi yasalaştırmayacağımızı en net ve açık bir şekilde ifade ettik. Özellikle de programın sona erdiği dönemden sonrası için” diye konuştu.

IMF’yi cesurca Yunanistan programıyla ilgili görüşünün sorumluluğunu üstlenmeye davet eden Aleksis Tsipras, anamuhalefet liderini de IMF’nin mantık dışı taleplerine karşı tutum almaya çağırıyor.

Yorgo Papandreu’yu milli serveti korumamakla eleştiren Yunanistan Başbakanı Tsipras, 2015’te imzaladığı sözleşmeyi ise “tartışmasız daha ılımlı bir mali uyum anlaşmasıydı” sözleriyle savunuyor. Euro Bölgesi’nden çıkma konusunu gündeme getirip getirmediği yönündeki soruya ise Aleksis Tsipras “Diğer tarafın en katı temsilcisinin gündeme getirdiği konuyu benim masaya yatırıp yatırmadığımı mı soruyorsunuz? Bu aptallık veya gerçek ihanet olurdu” yanıtını veriyor.

Eski yoldaşlarının eleştirileriyle ilgili olarak ise “solun tarihinin ‘iç savaşlarla’ dolu olduğunu kabul ettiğini” beyan eden Tsipras “kansız bir iç savaş ve canavarsız bir masal yaşadık” diyor.

İktidardaki iki yılın muhasebesini de yapan Başbakan “Yaptıklarımızdan gurur duyuyoruz ve günlük mücadelemize devam etmeye kararlıyız” ifadelerini kullanıyor.

Son olarak Başbakan Kıbrıs sorunu ile ilgili olarak ise kısa süre önce yapılan temasların sonuçlarına atıfta bulunarak “bugün için çözüm zemini olmadığı” değerlendirmesini yaptı. – azınlıkça 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et