Rodop ilinde hem çiftçiler hem de üretim dondu - Azınlıkça
Uncategorized

Rodop ilinde hem çiftçiler hem de üretim dondu

Rodop ilinde hem çiftçiler hem de üretim dondu

Rodop ilinde etkili olan soğuk havalar yüzlerce dönüm sebze ekili araziyi mahvetti.

ERT Komotini radyosuna konuşan Yahyabeyli (Amaranda) köyünden çiftçi Hasan “Bütün çabalarımız karlara gömüldü. Son umudumuzu da kaybettik” diyor. Şapçı’dan (Sapes) bir başka tarım üreticisi Panayotis ise ekliyor “kar, tarlamızda ne varsa her şeyi yok etti”.

Önce “Ariadni” sonra da “Viktoras”. Soğuk hava dalgalarına bu isimler verilmişti. İki soğuk hava dalgası beraberinde onlarca tarım üreticisinin bütçelerini de beraberinde götürdü. Rodop ilinde en büyük zararlar ise Maronya-Şapçı ve Kozlukebir (Arriana) belediyelerinde görüldü. Sebze üretilen diğer yerleşim birimlerinde de zarar büyük. Seraları olan tarım üreticileri bile zarar etti. Soğuk havalar, don ve kar sebze fiyatlarının da tavan yapmasına yol açtı. Daha önce ucuza satılan sebzeler de artık daha pahalı. Azınlıkça’daki habere göre ıspanak, lahana, brokoli, marul v.s. gibi sebzelerin fiyatı zamlandı.

Zarara uğrayanlar arasında sonbaharda bezelye ve fasulye ekenler de var. İlkbaharda mahsul alabilmeleri için yeniden ekim yapmaları gerekiyor. Belediyelere zararlarını bildirenlerin sayısı oldukça fazla. – azınlıkça 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et