Bankadan ödeme yapanlara 12 milyon euro’luk çekiliş - Azınlıkça
Uncategorized

Bankadan ödeme yapanlara 12 milyon euro’luk çekiliş

Bankadan ödeme yapanlara 12 milyon euro’luk çekiliş

Hükümet, vatandaşları ödemelerini nakit yerine banka veya kredi kartları aracılığıyla ya da internet bankacılığı üzerinden yapmaya teşvik etmek amacıyla büyük hediye ve para çekilişleri düzenlemeye hazırlanıyor.

Çekilişlerin günlük, haftalık veya aylık bazda yapılması, ancak çekilişte kazanılacak paraların ise POS makineleri olan mağazalardan alışveriş imkânı olarak verileceği kaydediliyor.

Yunanistan Maliye Bakan Yardımcısı Katerina Papanatsiu ilk önce POS cihazı kullanmaları zorunlu olan meslek ve işletmelerin listesini bildiren bakanlık kararı yayınlayacaklarını açıkladı. Bir sonraki kararın ise ‘elektronik’ para kullananlara farklı şekillerde yılda 12 milyon euro dağıtacak çekilişlerle ilgili olacağını beyan etti.

Sistemin teoride hazır olduğunu ve şimdi teknik kısmının şekillendiğini anlatan Bakan Yardımcısı “Banka veya kredi kartıyla alışveriş yapan bir vatandaş, çekilişte kazanması durumunda daha fazla alışveriş yapma imkânına sahip olacak. Yani eline para almayacak, ancak çekilişte kazandığı miktarı bir sonraki alışverişlerinde POS cihazları olan mağazalarda kullanabilecek” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et