Koronadan kapatılan kafe ve restoranların iç mekanları ne zaman açılıyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Koronadan kapatılan kafe ve restoranların iç mekanları ne zaman açılıyor?

Yunanistan’da küresel koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan ve yaklaşık iki ay sonra tekrar açılacak olan restoran, kafe ve barların iç mekanlarının yakın zamanda faaliyete geçmesi bekleniyor.

 25 Mayıs Pazartesi gününden itibaren ülke geneli dış alana sahip olan veya dış alana sandalye ve masa çıkarma imkanı olan kafeterya, lokanta ve barlar açılıyor.

Kafe ve restoranların iç mekanlarının da belirlenecek somut kurallar çerçevesinde Haziran ayının ilk yarısında faaliyete başlaması bekleniyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kalkınma Bakan Yardımcısı Nikos Papathansis şöyle konuştu:

“Pazartesi sonrası kritik süreç başlıyor ve piyasadaki gelişmeler buna bağlı olarak belirlenecek. Dış alan eksikliği nedeniyle bütün kafe ve lokantalara pazartesi açılamayacağı için, salgının gidişatına bağlı olarak iç mekanların da haziran ayında açılıp açılamayacağı incelenecek”

Papathanasis, bu kategorideki işletmelerinin iç mekanlarının, dış mekanları için alınan önlemlerden farklı önlemlerle çalışacağını sözlerine ekledi.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/27096-yunanistanda-kafe-ve-restoranlarda-masa-basi-en-fazla-6-kisi-olabilecek
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/24549-korona-sonrasi-yunanistanda-restoranlar-ve-kafeler-nasil-isleyecek-her-masaya

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da nihayet açık spor tesisleri vatandaşlara açılıyor

Worth reading...