Άρχισαν τα μπλόκα οι αγρότες - Azınlıkça
Uncategorized

Άρχισαν τα μπλόκα οι αγρότες

Άρχισαν τα μπλόκα οι αγρότες

Πρόγευση για μαζικά μπλόκα δίνουν από χτες οι αγρότες σε Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, και Δυτική Ελλάδα.

Έτοιμοι να κόψουν και πάλι την Ελλάδα στα δύο είναι οι αγρότες όλης της χώρας που ήδη από το πρωί της Δευτέρας με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κατεβαίνουν σε πλατείες και εθνικές οδούς, στέλνοντας προμήνυμα μαζικών κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου έχουν αρχίσει να παρατάσσουν, τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών των Τρικάλων και της Καρδίτσας ξεκαθαρίζοντας πως την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου θα αναχωρήσουν για τον κόμβο της Νίκαιας, όπου αναμένεται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μαζί με αγρότες και άλλων περιοχών.

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν και αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι έκλεισαν τη νέα εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου. Ωστόσο, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, λίγο πριν από τις 14:00. Απόφαση για καθημερινές κινητοποιήσεις και δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, πήραν τα μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου. Όπως είπε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης, «από αύριο Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, θα αποκλείουμε την εθνική οδό από τις 17:00 έως και τις 19:00 και στην συνέχεια θα ληφθούν νέες αποφάσεις».

Στο μεταξύ στην Ηλεία αγρότες έχουν συγκεντρωθεί στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης της Αμαλιάδας, έχοντας παρατάξει αγροτικά μηχανήματα και φορτηγά, χωρίς όμως να έχουν κλείσει το δρόμο.

Επίσης οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου, Καζαντζάκη, Αρχανών και η επιτροπή αγώνα αγροτών Αρκαλοχωρίου, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο να έχει μεγάλη συμμετοχή.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.