Çiftçiler yol kapatmaya başladı - Azınlıkça
Uncategorized

Çiftçiler yol kapatmaya başladı

Çiftçiler yol kapatmaya başladı

Makedonya, İpiros, Tesalya ve Batı Yunanistan bölgelerindeki çiftçiler dün eyleme başladı.

Traktörleriyle meydanlara ve otoyollara inen çiftçiler, geçen yıl olduğu gibi yine Yunanistan’da trafiği felç etmeye hazırlanıyor. Tesalya’da çiftçiler Trikala ve Karditsa bölgelerindeki köylerin meydanlarına traktörlerini dizdi ve 26 Ocak Perşembe günü Nikea kavşağına giderek diğer çiftçilerle eylemlerini arttırmaya hazırlanıyor.

Egialia bölgesindeki çiftçiler de dün öğlen saat 12.30 sularında Patra-Korinthos yolunu Egeo kavşağında trafiğe kapatırken, yol 14.00’ten itibaren yeniden açıldı. Egeo Tarım Derneği üyeleri Salı gününden Perşembe gününe kadar yolu 17.00 ile 19.00 arası trafiğe kapatma kararı aldı.

İlia bölgesinde ise çiftçiler Patra-Pirgos yolunun Amaliada kavşağında toplanırken, traktör ve tarım araçlarını yolun kenarına park eden çiftçiler dün yolları kapatmadı.

Yunanistan’ın daha birçok bölgesinde traktörleriyle yollara inmeye başlayan çiftçilerin, önümüzdeki günlerde eylemlerinin dozunu arttırması bekleniyor. Azınlıkça’daki habere göre Girit’te İraklio vergi dairesi önünde protesto gösterisi düzenleyen çiftçilerin eylemine katılımın düşük olduğu kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.