Fener ve Meşe’deki beach bar’lar ne zaman açılacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fener ve Meşe’deki beach bar’lar ne zaman açılacak?

Foto: Fener Sahili - azınlıkça

Yunanistan’da sahil kiralama süreciyle ilgili teknik konulara açıklık getiren ve gerekli kriter ve şartları içeren ortak bakanlık kararı yayınlandı.

Bu yıl da sahil ve plajların kullanım hakkı belediyelere verilirken, Kamu Malları Genel Sekreterliği’ne bağlı Emlak Hizmetleri Dairesi (Ktimatikes İpiresies) ise para karşılığında sahilleri kiralama ve tahsis etme yetkisine sahip.

2020 yılına özel maddelerde ise sahillerdeki beach barların kapasitesinin, koronavirüs önlemleri nedeniyle, önemli ölçüde düşürüldüğü görülüyor.

Ancak diğer taraftan ilk yıl ödenecek kira bedelinde yüzde 60 oranında indirim öngörülüyor.

Gümülcine Belediyesi ise Fener (Fanari) ve Sarıyer’de 7, Meşe’de 1 yeri ihaleyle kiralıyor. En iyi fiyatı verenler kiraladıkları yerlere beach bar kurabiliyor.

Bunun yanı sıra belediye Sarıyer ve Meşe’de deniz sporlarının yapılabileceği ve bu amaçla ekipmanların bulundurulabileceği iki yer daha kiralıyor.

Belediyelerin 15 Temmuza kadar kiralama sürecini tamamlaması, 16 Temmuz – 31 Ağustos arası ise Emlak Hizmetleri Dairesi’nin yerlerin tahsis edilmesi işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

Öte yandan Gümülcine sahillerinde Kamu Gayrimenkulleri Şirketi ETAD’a ait de üç yer bulunuyor. Bu üç yer, yukarıda belirtilen süreçten bağımsız hareket ediyor.

ETAD’dan yer kiralayan üç işletme sahibi, istediği zaman koronavirüse karşı öngörülen önlemleri alarak beach bar’larını işletebilir.

Diğer 8 yer için ihale süreci uzarsa, Gümülcineliler daha önce de ihalenin yapıldığı yıllarda olduğu gibi, beach bar’ların faaliyet göstermediği ve sadece üç organize plajın olduğu bir yaz geçirebilir. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...