Yunanistan ile Bulgaristan arasında zorunlu karantina kaldırılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ile Bulgaristan arasında zorunlu karantina kaldırılıyor

Bulgaristan ile Yunanistan yaptıkları anlaşma çerçevesinde 1 Haziran itibariyle iki ülke arasında iş, aile veya insani nedenlerle seyahat edenler için 14 günlük zorunlu karantina kararını kaldırıyor.

Başbakan Kiryakos Miçotakis Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan arasında telekonferans ile gerçekleştirilen dörtlü zirve toplantısına katıldı.

Görüşmede dört ülke başbakanı koronavirüsle mücadele konusundaki tecrübelerini ve sınırlararası ulaşımda kolaylık sağlanması konusunu ele aldı.

Dün gerçekleştirilen toplantıda Başbakan Miçotakis “Yunanistan’ın bu yıl, her yıl gibi ülkesine Balkan ülkelerinden gelen ziyaretçileri yine beklediğini” beyan etti.

Görüşme sırasında turizm ve ulaşım konuları ele alınırken, işadamları, turist ve çalışanların ülkelerarası dolaşımını kolaylaştırmak amacıyla koronavirüs önlemlerinin karşılıklı olarak kaldırılması kararına odaklanıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...