Kutsumpas: Türkiye ile gerginlik yaşanabilir - Azınlıkça
Uncategorized

Kutsumpas: Türkiye ile gerginlik yaşanabilir

Kutsumpas: Türkiye ile gerginlik yaşanabilir

Yunanistan Komünist KKE Partisi Genel Sekreteri Dimitris Kutsumpas önümüzdeki dönemde Türkiye’nin iki ülke arasında olay çıkartmasından endişeli olduğunu dile getirdi.

Ülkenin ekonomik açıdan güç kaybetmesinin Yunanistan’ı henüz kapatılmamış milli meselelerde sorunlara sürükleyip sürüklemeyeceği yönündeki soruya Kutsumpas “Mali krizler her zaman sorunlar ve askeri müdahaleleri, savaşları getirir. Kıbrıs sorununda gerek Kıbrıs’taki gerekse de Yunanistan’daki iktidar yetkilileri yapay bir rahatlama havası yaratmaya çalışıyor. İşgal güçlerinin derhal adayı terk etmesi gerekir, güvenlik böyle sağlanır” yanıtını verdi ve ekledi:

“Garantörlere veya sözde koruyucular ihtiyaç yok. Türkiye, bugün olduğu gibi veya devam etmesini istediği gibi, bir garantör ülkenin müdahaleye davet edilmesi için bir davetin bir başka devletten gelmesi gerektiğini biliyor. Bu nedenle de iki devlet mantığında diretiyor. Bu konuda hiçbir uzlaşı olamaz. Tedirgin olmalıyız, rehavete mazeret sayılamaz ne de Erdoğan’ın vatanımızın egemenlik haklarıyla ilgili bütün bu tehditleri iç siyasete yönelik yaptığı mazeret olabilir. Önümüzdeki dönemde sıcak gelişmeler ihtimal dışı değil ve hazırlıklı olmalıyız. Aynı zamanda saldırgan Türk dış politikası tarafından dinamik eylemlere de hazırlıklı olmalıyız.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et