Κουτσούμπας: Δεν αποκλείουμε θερμά επεισόδια από την Τουρκία - Azınlıkça
Uncategorized

Κουτσούμπας: Δεν αποκλείουμε θερμά επεισόδια από την Τουρκία

Κουτσούμπας: Δεν αποκλείουμε θερμά επεισόδια από την Τουρκία

Την ανησυχία του για την πρόκληση θερμών επεισοδίων από την πλευρά της Τουρκίας, το επόμενο χρονικό διάστημα εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς εάν και κατά πόσον είναι ανήσυχος ότι η οικονομική αποδυνάμωση της χώρας μπορεί να μας οδηγήσει και σε προβλήματα στα ανοιχτά εθνικά θέματα απάντησε:

«Πάντα οι οικονομικές κρίσεις και τα προβλήματα φέρνουν και καταστάσεις στρατιωτικών επεμβάσεων, πολεμικών συγκρούσεων. Για το Κυπριακό προσπαθούν να καλλιεργήσουν ψεύτικη εφορία και οι κυβερνώντες και στην Κύπρο και δυστυχώς και εδώ στην Ελλάδα. Πρέπει να αποχωρήσουν εδώ και τώρα όλες οι κατοχικές δυνάμεις, η ασφάλεια έτσι εξασφαλίζεται. Επίσης, δεν χρειάζονται εγγυητές ή δήθεν προστάτες. Η Τουρκία ξέρει ότι για να κληθεί για επέμβαση ένα κράτος εγγυητής, όπως ήταν μέχρι τώρα ή όπως θέλει να συνεχιστεί, χρειάζεται πρόσκληση κάποιου κράτους. Για αυτό και επιμένει στην λογική των δύο κρατικών οντοτήτων. Σε αυτά δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός. Πρέπει να είμαστε ανήσυχοι, δεν δικαιολογείται επανάπαυση, ούτε δικαιολογία ότι ο Ερντογάν όλα αυτά τα απειλητικά και σε σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας τα λέει μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Δεν αποκλείουμε και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για θερμά επεισόδια το επόμενο διάστημα και για πιο δυναμικές ενέργειες εκ μέρους της τουρκικής επιθετικής εξωτερικής πολιτικής».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.