Dikkat! Trafik cezaları değişiyor - Azınlıkça
Uncategorized

Dikkat! Trafik cezaları değişiyor

Dikkat! Trafik cezaları değişiyor

Trafik kuralı ihlalleri için kesilen para cezalarının %50 indirilmesini öngören ortak bakanlık kararının imzalanması an meselesi.

Efimerida ton Sintakton gazetesine konuşan Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Toskas, önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanlığı ile hazırlanan ortak bakanlık kararının imzalanacağını açıkladı.

Kırmızı ışık ihlali ve alkollü araç kullanma ise yeni kararda yer alan ceza indirimleri arasında yer almayacak!

Bugün için sürüş esnasında cep telefonu kullanmanın cezası 100 euro ve bu ceza 10 gün içerisinde ödendiğinde yarısı yani 50 euro ödeniyor. Yeni kararla birlikte artık cep telefonu kullanan sürücüler 25 euro para cezası ödeyecek!

Kemer takmayan otomobil sürücüleri ve kask takmayan motosiklet kullanıcıları için ise bugün için 300 euro para cezası kesiliyordu. Yeni düzenleme ile bu ceza 150 euro’ya düşecek ve 10 gün içerisinde ödendiğinde ise 75 euro olacak. Azınlıkça’daki habere göre bugün için 700 euro para cezası ödenen STOP (DUR) ihlali, hatalı sollama gibi insan hayatını tehlikeye sokabilecek trafik ihlalleri için ise yeni para cezası 350 euro olacak ve 10 gün içinde ödendiğinde 175 euro olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et