Kriz Yunanları hasta ediyor. Halkın yarısı depresyonda - Azınlıkça
Uncategorized

Kriz Yunanları hasta ediyor. Halkın yarısı depresyonda

Kriz Yunanları hasta ediyor. Halkın yarısı depresyonda

Alman Frankfurter Rundschau gazetesinde yer alan haberde Yunanistan’daki mali krizin ülkedeki vatandaşların sağlığına yönelik etkilerine yer veriliyor.

“Borç krizi Yunanları sadece daha fakir yapmakla kalmıyor” ifadelerine yer verilen haber şöyle devam ediyor:

“Krizin başladığı 2009 yılından bu yana ülke gayrisafi yurtiçi hasılasının dörtte birini kaybetti, sadece son iki yılda ortalama brüt maaş 1.327 euro’dan 1.182 euro’ya geriledi. Ancak sekizinci yılına giren resesyon çok sayıda insanın ruh sağlığını da etkiliyor. Kamu sağlığı ile ilgili Ulusal Enstitünün yaptığı araştırma bunu gösteriyor”.

Geçen ay 2005 kişi üzerinden yapılan bir araştırmaya katılanların yarısının stres, depresyon ve duygusal sorunlarla karşı karşıya kaldığını beyan ettiklerini yazan gazete, her 4 Yunan vatandaşından 1’inin bunların artık kalıcı olduğunu dile getirdi. Ankete katılanların %15’i belirsizlik ve korkudan bahsederken, öfke ve hayal kırıklığı ise en ağır basan duygular arasında yer aldı. Her 10 vatandaştan 1’inin ise “hayatının hiçbir anlam ifade etmediğini” beyan etmesi ise dikkat çekti!

Haberin bir diğer bölümünde ise bu hayal kırıklığı ortamında çok sayıda vatandaşın Artemis Sorras gibi kendilerini “kurtarıcı” ilan edenlerin vaatlerine kanmaya eğilimli olduğu kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et