Στα «δυο» οι αγρότες του Έβρου ενόψει κινητοποιήσεων - Azınlıkça
Uncategorized

Στα «δυο» οι αγρότες του Έβρου ενόψει κινητοποιήσεων

Στα «δυο» οι αγρότες του Έβρου ενόψει κινητοποιήσεων

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες στον Έβρο, όχι όμως όλοι.

Και στον Έβρο ζεσταίνονται οι μηχανές των τρακτέρ ενόψει της προαναγγελθείσας κινητοποίησης της 23ης Ιανουαρίου, μόνο που το «ζέσταμα» δεν αφορά όλους τους αγρότες του Νομού. Πιο συγκεκριμένα ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης (με τον οποίο συνήθως συντονίζονται και οι αγρότες από την περιοχή του Τυχερού και του Σουφλίου) δεν θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων, σε αντίθεση με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «η Ενότητα» που ήδη ετοιμάζεται (σ.σ. η Ενότητα εδρεύει στο βόρειο Έβρο).

Ο πρόεδρος της «ενότητας» Γιάννης Μαργαριτίδης εξηγεί ότι πολύ μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη των κινητοποιήσεων θα παίξει και ο καιρός, τουλάχιστον για τον Έβρο: «Αυτή τη στιγμή λέμε ότι θα βγούμε στο δρόμο και θα συμμετέχουμε στα μπλόκα, αλλά πρέπει να δούμε και τον καιρό. Το χιόνι είναι πάρα πολύ αυτές τις ημέρες και φυσικά θα παίξει ρόλο στις κινήσεις μας».

Πάντως, αν τελικά το μπλόκο στηθεί –καιρού επιτρέποντος- δεν θα στηθεί στις Καστανιές, όπως πέρυσι. Σύμφωνα πάντα με τον κο Μαργαριτίδη, τα περυσινά μπλόκα των Καστανεών και του Διδυμοτείχου, φέτος έχουν ενοποιηθεί και θα αποτελούν κοινό μέτωπο. Έτσι τα τρακτέρ θα παραταχθούν ανάμεσα στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα στο ύψος των οικισμών Θούριο-Σοφικό. – xronos.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.