Evroslu çiftçiler eylem konusunda ikiye bölündü - Azınlıkça
Uncategorized

Evroslu çiftçiler eylem konusunda ikiye bölündü

Evroslu çiftçiler eylem konusunda ikiye bölündü

Çiftçiler 23 Ocak’ta Yunanistan geneli yollara barikatlar kurarak eylem yapmaya hazırlanırken, Batı Trakya’nın Evros ilinde ise tarım üreticileri ikiye bölünmüş durumda.

Yunanistan Çiftçi Barikatları Komisyonu tarafından açıklanan eyleme Evros ilindeki Tihero ve Sofulu bölgelerindeki çiftçileri koordine eden Dedeağaç (Alexandroupoli) Tarım Derneği katılmayacağını açıkladı. Kuzey Evros’taki Tarım Dernekleri Federasyonu “Enotita” ise yolları kapatmaya hazırlanıyor.

Enotita Başkanı Yorgos Margaritidis eylemlerde, en azından Evros ilinde, önemli etken olacağını ifade ederken “Şu an için traktörlerle yollara çıkıp eylem yapacağımızı söylüyoruz. Ancak hava durumuna da bakmalıyız. Bugünlerde yoğun kar var ve eylemlerde de önemli rol oynayacak” dedi.

Öte yandan geçen yıl Kastanies ve Dimetoka (Didimotiho) bölgelerine kurulan iki farklı barikatın bu yıl ortak cephe halinde bir noktaya kurulacağı açıklandı. Böylece traktörler Dimetoka ile Kumçiftlik (Orestiada) arasında Thurio-Sufiko yerleşim beldeleri yolu üzerine kurulacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et