Στο στόχαστρο της εφορίας ΙΧ με Βουλγάρικες πινακίδες - Azınlıkça
Uncategorized

Στο στόχαστρο της εφορίας ΙΧ με Βουλγάρικες πινακίδες

Στο στόχαστρο της εφορίας ΙΧ με Βουλγάρικες πινακίδες

Νέος γύρος εκτεταμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του φαινομένου της κυκλοφορίας στην Ελλάδα αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες που στο τιμόνι τους βρίσκονται φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.

Στο πρόβλημα αναφέρεται η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ε. Μπασιάκου ο οποίος ζήτησε μέτρα προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο.

Δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τα τσουχτερά τεκμήρια, τέλη κυκλοφορίας και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, καταφεύγουν στην λύση της σύστασης κάποιας εταιρείας σφραγίδας στη Βουλγαρία στην οποία εμφανίζουν ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο ένα ΙΧ, συνήθως υψηλού κυβισμού. Ωστόσο, τα οχήματα αυτά μπορούν να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους μόνο προσωρινά και υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση της κας Παπανάτσιου, η προσωρινή κυκλοφορία των οχημάτων με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα είναι νόμιμη εφόσον πληρούνται διάφορες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα ότι η παραμονή τους στην Ελλάδα είναι για διάστημα έως 6 μηνών, η συνήθης κατοικία του οδηγού τους είναι στο εξωτερικό, η διαμονή τους οδηγού τους είναι προσωρινή στην Ελλάδα και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για ιδιωτική χρήση.

Εφόσον δεν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, δηλαδή ο οδηγός τους έχει τη συνήθη κατοικία του στην Ελλάδα, τότε επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα και κυρώσεις.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.